Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Moviment Laudato Si') Coincidint amb el Dia de La Terra celebrat aquest divendres, l'Església ha convidat a les comunitats catòliques de tot el món a participar en la Setmana Laudato Si' 2022. La iniciativa patrocinada pel Vaticà serà del 22 al 29 de maig i marcarà el retorn als esdeveniments presencials després de dues edicions amb activitats telemàtiques.

Sota el lema 'Escoltar i caminar junts', l'esdeveniment mundial de vuit dies es guiarà a partir de la cita de la Laudato Si' del papa Francesc: "Unir la família humana per protegir la nostra casa comuna" (LS, 13). La celebració marcarà el setè aniversari de l'encíclica sobre la cura de la creació.

"Mentre la compra de combustibles fòssils finança guerres i destrueix encara més la creació de Déu, el Papa ens crida a no desesperar", ha dit el cardenal jesuïta Michael Czerny, prefecte interí del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral del vaticà, que patrocina la Setmana Laudato Si'. Així, Francesc demana "no lamentar aquesta destrucció" i "prendre mesures urgents junts". "Unim-nos com una família catòlica global compromesa amb la pau i la cura de la creació de Déu en aquesta setmana", ha dit el cardenal.

Durant la setmana, cada dia tindrà un esdeveniment destacat que es celebrarà en persona, en línia o una combinació de tots dos. Els esdeveniments posaran en relleu l'ensenyament catòlic sobre la biodiversitat, la resposta al clam dels pobres, la desinversió, l'educació i l'ecoespiritualitat.

A nivell local, milers d'esdeveniments portaran el missatge de Laudato Si' als catòlics corrents, ajudant a donar vida a aquesta celebració global i transformant innombrables comunitats a tot el món. Aviat s'anunciaran més detalls sobre el programa de la Setmana Laudato Si' 2022

El paper poderós de l'Església catòlica

"Amb gairebé una cinquena part de la població mundial organitzada en unes 220.000 parròquies de tot el món, l'Església catòlica pot tenir un paper poderós en la resolució del doble desafiament de l'emergència climàtica i la crisi ecològica", asseguren des del Moviment Laudato Si'.

La Setmana Laudato Si’ 2022 marcarà la quarta celebració mundial de la Setmana Laudato Si’ després de les edicions del 2016, 2020 i 2021. Però per primera vegada des del 2016, l'esdeveniment comptarà amb actes presencials, una fita important als esforços mundials contra la pandèmia de la Covid-19..

La Setmana Laudato Si’ 2022 està patrocinada pel Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral del Vaticà i facilitada pel Moviment Laudato Si’ en col·laboració amb una sèrie de socis catòlics.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.