Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) El nou Consell de Pastoral Diocesà, constituït el passat dia 12 de gener, s’ha reunit aquest passat dissabte, dia 20 de març, al Centre Tarraconense El Seminari. Presidit per l’arquebisbe Joan Planellas, aquest organisme està format per trenta-cinc membres en representació de tota l’arxidiòcesi i té com a missió "investigar i ponderar tot el que es refereix a les activitats pastorals, i proposar-hi conclusions pràctiques", tal i com s’indica en els seus estatuts.

Després de la pregària inicial, l’arquebisbe va donar la benvinguda a tots els presents tot agraint-los la seva disponibilitat i el treball que duran a terme en aquest organisme sinodal que ha d’aconsellar "no només al bisbe sinó a la mateixa Església", va dir. Per a concretar el treball i les prioritats pastorals per al curs vinent, Planellas va apuntar alguns documents que han de servir de marc de referència: la seva exhortació pastoral 'L’Esperit fa jove l’Església', el document 'Impuls eclesial, transformació social' de la comissió diocesana per a fer front als efectes de la Covid-19 i el document dels bisbes de Catalunya 'Esperit, cap on guies les nostres Esglésies?'. Precisament, en aquesta primera reunió del consell es van oferir algunes pinzellades dels dos primers documents de la mà de Joan Àguila, vicari de la pastoral, i de Lluís Simón, vicari de la caritat, i posteriorment, es va determinar un mètode de treball, dividit en cinc grans àmbits d’actuació, per a identificar quina és la realitat arxidiocesana d’aquest moment.

Com és propi d’aquest primer Consell també es va procedir a l’elecció de secretari/a i sots-secretari/a que va recaure en les persones de la M. del Mar Cugat i Elisabet Canudas, respectivament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.