Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Salesians) Amb el començament del nou curs es compartia la vitalitat existent en la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora en relació a l'esport educatiu. D'aquesta forma, repartits en diferents punts de la geografia, es duen a terme diferents iniciatives entorn de l'esport amb una aposta per la unitat entre les cases.

Per a una petita mostra dins del conjunt, els llaços que neixen des de la casa salesiana de Màlaga i el Club Esportiu ADESA. Ja tancats els actes de les seves Noces de Plata, es continua amb la il·lusió d'un nou començament de temporada on els plans i projectes són molts. "Ens segueixen arribant mostres de suport i felicitacions de diferents amics pel treball realitzat en aquests 24 + 1 . El director de la Casa de Màlaga, la direcció de la Casa de Sevilla-Trinidad, el president del club de la casa de Còrdova o el salesià Juan Francisco Rubio, director de Sevilla-Jesús Obrero, qui va estar en l'inici de ADESA i és Soci d'Honor del Club, han fet arribar les seves felicitacions", explica Francisco J. Naranjo, president del club malagueny, sobre la unió existent entre els diferents clubs salesians a Andalusia.

"Dins del nostre compromís amb els joves seguirem treballant per sumar més anys i adaptant-nos a les necessitats i realitats que ens envolten amb el gran objectiu d'acostar els joves a Jesús des de les pistes esportives i patis", afegeix Naranjo sobre un dels pilars de la realitat de Salesianos Màlaga.

L'Esport uneix i Don Bosco ho sabia. "Per això creiem que és important que nostra inspectoria segueixi donant els passos que indicaven en el seu projecte i convoqui la Comissió Inspectorial de l'Esport Educatiu Salesià. Tots els qui treballem en Pastoral Juvenil dins de l'Esport estem il·lusionats i motivats per aportar el nostre granet de sorra i que l'Esport Educatiu Salesià creixi unit en les diferents realitats que existeixen a les nostres cases; realitats molt riques en valors humans, formatius i esportius", comparteix.

L'esport educatiu salesià

En la tradició salesiana s'ha vingut utilitzant el joc com un dels àmbits educatius on és possible acompanyar al noi, a la noia, en el seu creixement com a persona.

Don Bosco va desenvolupar una intuïció educativa que pretenia donar resposta a la totalitat de les necessitats dels joves. Els Salesians, la Filles de Maria Auxiliadora, els animadors i animadores, compromesos amb l'esport, segueixen assumint el pati i l'esport com a lloc educatiu privilegiat, pels valors múltiples que ofereix; capacitat d'esforç, hàbits de vida saludable, prevenció, coherència, socialització i responsabilitat.

Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.