Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) La Generalitat de Catalunya, a través de la direcció general d’Afers Religiosos, ha obert una nova convocatòria d’ajuts per a activitats, estudis i publicacions destinats a fomentar la relació entre les entitats religioses i la societat catalana. La convocatòria del 2012 està dotada amb un milió d’euros.

Amb aquesta convocatòria pública es recupera la línia d’ajuts a les activitats de les entitats religiosos que s’havia convocat fins el 2010. Les subvencions estant adreçades a projectes executats durant el 2011 i el 2012. Així, Afers Religiosos també s’ha hagut d’ajustar a la situació de les finances de la Generalitat amb una reducció dels recursos destinats a aquest àmbit i dedicar als projectes de dos anys un import semblant al pressupost d’un any.

Des del 2004 cada any s’ha dedicat entre 700.000 i 950.000 euros anuals a aquestes línees d’ajuts per a activitats, estudis i publicacions de caire religiós. El 2010 es van concedir ajudes per 780.000 euros dels quals se’n van beneficiar 163 projectes diferents.

La convocatòria preveu tres línies d’ajuts. La principal està oberta a iniciatives per a fomentar el coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana, millorar el diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància. L’ampliació d’estudis relacionats amb les religions fora de Catalunya i l’edició d’obres científiques sobre fe i cultura, són les altres dues línees d’ajut previstes.

A les subvencions s’hi poden presentar entitats religioses, fundacions i entitats sense ànim de lucre. Entre les activitats que poden ser objecte d’ajut hi ha les activitats que fomentin el diàleg i la bona relació entre comunitats religioses i el seu entorn social i cultural; el diàleg ecumènic o interreligiós, activitats en favor del reconeixement i el respecte dels drets humans; actuacions de normalització lingüística o de foment de l'ús de la llengua catalana; la conservació i preservació del patrimoni literari o documental de temàtica religiosa; o la difusió de l'obra social i de la funció de la religió com a factor de cohesió social.

La convocatòria exclou explícitament les activitats religioses de caire confessional com el “culte, anunci de la fe, i reflexions teològiques, pastorals, apologètiques o espirituals internes”.

La concessió es farà per concurrència, valorant entre altres, la viabilitat tècnica i econòmica del projecte presentat, la trajectòria de l'entitat en la realització d'activitats de característiques similars i els resultat obtinguts, la contribució de l'activitat a l'equilibri territorial o la diversitat de fonts de finançament del projecte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.