Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Dom 9/12/2012
(Bisbat de Lleida) El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha fet costat a la Plataforma de persones afectades per l'hipoteca (PAH). Aquest divendres, acompanyat per Carles Sanmartín, delegat de Pastoral caritativa i social, i Daniel Turmo, un dels dos rectors de la parròquia de la Magdalena, va visitar les persones que formen part de la Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca (PAH).
 
Piris va afirmar que "la situació que viuen les famílies desnonades és una injustícia i que no entén que es rescatin els bancs i no les persones". També va anunciat la voluntat de cedir una part de l'antic seminari de Lleida situat al carrer Maragall, per reconvertir-lo en habitatges socials per a famílies desnonades. La condició, va manifestar Piris, seria "trobar alguna persona o empresa que volgués finançar les obres de remodelació".
 
El bisbe va participar en una de les assemblees setmanals que la PAH te en un local cedit per la Parròquia de la Magdalena. El seu desig era escoltar directament la realitat de tantes famílies que estan patint de manera greu els estralls de la crisi. En adreçar-se al nombrós grup de persones assistents va transmetre'ls el seu suport i solidaritat.
 
Per la seva part, Eduard Baches, portaveu de la PAH que ha estat en tot moment acompanyant al bisbe, va agrair el seu suport i va obsequiar Piris amb dos regals que són molt significatius per totes les persones que formen la PAH, com són una xapa per penjar a la solapa i una armilla verda on hi diu: Stop Desnonaments. El bisbe ha agraït sincerament aquest dos obsequis.

Finalment i després d'atendre als mitjans de comunicació, el Bisbe Joan va tornar a l'assemblea per acomiadar-se de les persones de la PAH que li van agrair el suport que els va donar amb la seva presència i el seu posicionament compromès amb la causa de les persones desnonades. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.