Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Sab 18/12/2010
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri – CR). Aquest dissabte a la tarda els diocesans de Barcelona han pres possessió de la Sagrada Família. L’assistència a una missa d’acció de gràcies per la visita de Benet XVI i per les famílies convocada per l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach ha desbordat les previsions, en un acte que han omplert els feligresos de les parròquies de Barcelona.

A les tres del migdia ja hi havia cua, i mitja hora abans de començar la missa els voltants de la Sagrada Família estaven plens de gent que no podia entrar. Unes sis mil persones han omplert el temple i diversos centenars s’han quedat fora. La convocatòria, que s’havia fet a través de les parròquies de Barcelona, a la primera missa que es feia al temple després de la dedicació presidida pel papa ha tingut una àmplia resposta. Era la primera celebració en la que es podia entrar la Basílica sense invitació en un acte organitzat per la Delegació de Pastoral Familiar.  

El missatge de Benet XVI

La missa ha estat presidida pel cardenal Martínez Sistach, acompanyat pel bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, el bisbe emèrit Joan Godayol, i un centenar de capellans. En l'homilia l’arquebisbe ha fet un recorregut pels continguts de les intervencions de Benet XVI en la seva estada a Barcelona: la centralitat de Déu en la vida dels homes i en la tradició europea, el contingut religiós de l’obra de Gaudí, la defensa de la vida i de la família, i el compromís solidari dels cristians.

Sistach ha definit la Basílica com una presència “visible d’arreu de la ciutat” de Déu i de l’Església: “és molt necessari facilitar espais reservats al diàleg entre Déu i els homes”.

En una Europa “tan oblidadissa de les seves arrels cristianes”, l’arquebisbe ha demanat als cristians de Barcelona “un esperit de fe i d’esperança; ens cal un treball constructiu ben solidari i complementari, fent-nos costat els uns als altres i per aquest treball tots som necessaris”.

En aquest context, Sistach ha situat la Sagrada Família com “una basílica que ha de servir per evangelitzar” i mostrar una Església que anunciï Jesucrist: “Hauríem de parlar menys de l’Església i centrar l’atenció més en Jesucrist”.

Després de recordar les paraules de Benet XVI de defensa de la família i la vida, el cardenal ha posat l'Obra del Nen Déu com a exemple del “compromís que l’Església i els cristians hem d’assumir per ajudar a les dones embarassades perquè no es vegin encaminades o obligades per circumstàncies adverses a recórrer a l’avortament”.

L’arquebisbe ha finalitzat la homilia amb el reconeixement a les obres socials i solidaries de la diòcesi i ha recordat que aquest diumenge es fa col·lecta de Nadal de Càritas a les parròquies.

Visita a la Basílica

Al final de la celebració, Martínez Sistach ha demanat disculpes a tots els qui no havien pogut entrar al temple. També ha agraït la presència de l'Infanta Cristina. El Virolai i la processó de sortida entre aplaudiments, han tancat la celebració.

Acabada la missa, la majoria dels assistents han aprofitat per visitar l’interior de la basílica. Fer fotografies i comparar-ho amb les imatges que es van veure per televisió, ha endarrerit una bona estona la sortida dels participants. El bosc que formen les columnes del temple també oferien una perspectiva nova amb la il·luminació nocturna ben diferent de la del dia de la dedicació.

En la celebració també s’hi havia convidat els matrimonis que compleixen 25 o 50 anys de casats, i alguns d’ells han participat en les ofrenes junt amb els voluntaris de la visita del papa a Barcelona.  

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.