Dia:  Venerdì, 30 fins sabato, 31 de Ottobre
Hora:  de 16:00
Hora:  a 19:00
Lloc:  Fundació Vidal i Barraquer. Barcelona
Organitza:  Fundació Vidal i Barraquer
Preu:  60.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Fundació Vidal i Barraquer
Carrer de Sant Gervasi de Cassoles, 88-90, 08022, Barcelona
Jornada

Les marques en l'ànima dels abusos sexuals

Divendres 30 de març i dissabte 31 tindrà lloc el segon cap de setmana de les Jornades sobre Abusos Sexuals de la Fundació Vidal i Barraquer.

Pots inscriure't al segon cap de setmana de la Jornada LES MARQUES EN L’ÀNIMA DELS ABUSOS SEXUALS

La jornada Les marques en l’ànima dels abusos sexuals ja té nova data, serà el divendres i dissabte 30 i 31 d’octubre. T’enviem la informació. No cal que estiguessis inscrit: et pots inscriure únicament a aquest cap de setmana. Jorge Tizón, Mark Dargenfield, Teresa Ferret i Rosaura González.

Les jornades tenen com a objectiu entendre la profunditat de les marques que els abusos deixen en el psiquisme humà, en l’ànima de qui els ha patit. Les jornades pretenen fer una anàlisi de tot l’ecosistema on tenen lloc els abusos sexuals, en la majoria dels casos marcats per relacions de poder. Volem posar l’accent en la detecció i l’acompanyament, tant professional –en les seves múltiples facetes- com personal. S'abordarà també la figura de l'abusador des de la perspectiva de la salut mental. Algunes de les ponències d’aquest cap de setmana seran:

Les marques en l'ànima dels abusos. Del maltractament al tractament, a càrrec de Teresa Ferret, psicòloga clínica, psicoterapeuta i psicoanalista de la SEP-IPA. Membre de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver.

Les organitzacions psicopatológiques de la relació en l'abusador, a càrrec de Jorge Tizón, psiquiatra, psicoanalista, psicòleg i neuròleg, professor de l'IUSM Vidal i Barraquer, URL.

Conseqüències psicopatològiques de les experiències relacionals adversesa la infantesa, a càrrec de Mark Dargengiield. Psicòleg clínic i coordinador de l'ECID de la Fundació Vidal i Barraquer.

Acompanyament a persones víctimes d'abusos a l'interior de l'Església, a càrrec de Rosaura González Casas, del Centro de Protección del Menor de la Universitat Gregoriana de Roma.

Mail: docencia@fvb.cat  Trobaràs tota la informació al diptic informatiu