Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
bosco-global-salesians-horts
Fotografia: Salesians.

Salesians El projecte, impulsat per Bosco Global i gestionat pels Salesians a Tambacounda, ha dotat d’equipament i formació agroecològica a joves i les seves famílies a les poblacions de Tambacounda i Missirah, al Senegal. La iniciativa ha acabat aquest desembre i ha permès millorar la producció dels horts per cultivar i garantir així la sobirania i la seguretat alimentària.

En la reunió d'avaluació del projecte un cop acabat, les persones participants han explicat orgulloses que gràcies al projecte han pogut desenvolupar un programa de formació en cultiu biològic. Aquest programa ha comptat amb un seguiment professional a l'aplicació dels coneixements adquirits.

El projecte també els ha permès adequar els horts perquè siguin resilients i produeixin de manera ecològica i sostenible. Els alumnes destaquen el fet d'haver explotat el terreny de cultiu i experimentar amb l'horticultura biològica. La idea és formar a joves que alhora facin de rèplica a altres joves, expliquen des dels Salesians.

Un projecte que valora les capacitats de la joventut

Virginia Martín, coordinadora del projecte de Bosco Global a les Canàries, es mostra entusiasmada perquè “la iniciativa ha impulsat un procés d’apoderament econòmic tant col·lectiu com individual a través de l’agroecologia, per a joves i dones en situació de vulnerabilitat”.

I afegeix que “a més a més s’ha realitzat des d’un enfocament de drets, valorant les capacitats de la joventut i plantejant mitjans de vida sostenibles que siguin una alternativa a la migració”.

El projecte compta amb el suport del Govern de les Canàries.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.