Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

(Glòria Barrete –CR) La darrera sessió del club de lectura Amb fe de llibres s’ha dedicat al comentari del llibre Deu raons per creure en Déu d'Oriol Jara. Una obra publicada aquest 2022 per Albada Editorial.

► Podeu recuperar la conversa aquí.

El llibre té una part vivencial molt gran, a banda de moltes cites bíbliques. Hi ha un camí racional per comprendre, sens dubte, diu l’autor, que la fe en l’existència de Déu que tens "és totalment racional, com la que un té en la física quàntica, per posar un exemple. El llibre compta amb un índex, afirmen els participants del Club de lectura, que representa “un despullament personal del que ha representat Déu per a l’autor”. El llibre, però, recorda Jara, no pretén convertir ningú de zero, "sinó que s'ha de partir d'un mínim interès pel tema".

La feina del llibre davant els ateus "és demostrar que Déu és una possibilitat factible per a ells. Que no és una cosa impensable, sinó que grans ments de la història l’han plantejat inclús com una necessitat estructural". És important que un ateu pugui entendre que Déu és una variable factible i no una variable fantàstica, mítica i imaginària. "El meu llibre planteja que Déu és una variable factible", ha reconegut l'escriptor.

Jara durant la conversa també ha explicat que, històricament, la Bíblia s’ha avançat a comprovacions arqueològiques del segle XX. "Per exemple els hitites era un poble que es pensava que no existia, que només estava a la Bíblia, fins que l’arqueologia ha demostrat que sí existien". El que passa, reconeix Jara és que hi ha molts creients que no han llegit mai la Bíblia. "Al final la fe en Déu és una fe molt poc màgica, és una fe molt sensata, una fe en un legislador universal que s’ha revel·lat d’una manera coherent, a través dels homes i a través d’un llibre fet persona, que és Jesús".

La Bíblia, per a l’autor, és una "perfecta coherència d’una revelació única que acaba amb l’Evangeli que és una vivència que alguns testimonis redacten". Per això, demana, "cal llegir la paraula de Déu, practicar-la, i explicar-la".

La propera sessió del club de lectura tindrà lloc dimarts 7 de juny a les 18h per comentar la novel·la L'apicultor d'Alep, de Christy Lefteri, i editat per Columna Edicions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.