Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Claretians) L’apoderament de les dones, la immigració o la gestió de les pèrdues. Són alguns dels temes que es tracten al nou conte que l’Editorial Claret ha presentat aquest divendres. Es titula Rut, l’estrangera que salva i és el segon volum de la col·lecció infantil ‘Relats de Bíblia’.

“Fer senzill un text amb tantes ressonàncies va ser tot un repte”, ha explicat l’autor de l’adaptació de la narració del llibre, Jesús Ballaz. El conte pretén simplificar en poques línies tota la riquesa de la història. És “una gran novel·la breu”, ha dit l’autor.

Ballaz ha exposat que el llibre vol transmetre “una idea enriquidora del relat bíblic a través del text i les il·lustracions”: Per a ell, es tracta d’un bon llibre per fer arribar als infants una història clàssica i moderna al mateix temps. Una història “que ha penetrat en el nostre llenguatge i en l’imaginari col·lectiu”, ha dit.

Temes vius i actuals “com mai”

La religiosa de la Companyia de Maria i professora de Sagrada Escriptura Claustre Solé ha assegurat que el llibre neix “en un moment significatiu”. Ha remarcat l’apoderament de la dona com una “prioritat” que cal “recordar a l’Església” i la immigració com “un tema viu i actual com mai”. Dos aspectes que es fan presents al nou llibre de Claret.

De fet, per l’editorial, el conte és una narració a favor dels emigrants i mostra la importància de la dona en la història d’Israel. El llibre parla de l’experiència d’una família israelita que es veu forçada a emigrar.

Solé també ha fet èmfasi en com el llibre “ensenya a gestionar les pèrdues”. “No és història, és més que història”, ha dit la religiosa. Per a ella, malgrat que la història no hagi passat, té “una gran dosi de veritat”.

Una exposició dels dibuixos originals

La il·lustradora Mercè Tous ha parlat del procés de creació i del treball que ha comportat la publicació. La fase inicial; la primera idea; la cerca de referents visuals; la confecció de l’storyboard; la posada en marca del dibuix fins a arribar a la digitalització; i la reproducció del resultat final són algunes de les fases del seu treball.

La presentació ha acabat amb la inauguració de l’exposició temporal de les il·lustracions originals dels dos llibres de la col·lecció que completa la publicació Noè i el diluvi. Els dibuixos estaran exposats a la sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret fins al dia 31 de maig.

El llibre, publicat en català i en castellà, està dirigit a joves a partir de 6 anys. Utilitza un llenguatge clar, directe i entenedor per facilitar la lectura i la comprensió al petit lector. Les il·lustracions juguen un paper fonamental per explicar la història.

‘Relats de Bíblia’ té per objectiu donar a conèixer els passatges més importants de la Bíblia, de l’Antic i del Nou Testament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.