Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Ajuntament de Blanes) El darrer acte que ha tancat el cicle de la 'Setmana per la Pau 2022' a Blanes ha estat la 'IV Marxa per la Pau' que ha recuperat el seu format després que l'any passat s'hagués de cancel·lar a causa de la situació sanitària. El recorregut nocturn per diversos carrers de Blanes, que ha tingut lloc aquest dissabte al vespre, ha estat l'únic acte que s'ha pogut fer presencialment, a banda d'una sessió de l'Horta del Conte adreçat al públic infantil i familiar. Un acte que, segons l'Ajuntament de Blanes, expressa la voluntat de reivindicar que el diàleg, la pau i la convivència són "els mitjans que s'han d'emprar per resoldre els conflictes, mai la violència o l'enfrontament".

L'acte s'ha encetat poc després de les vuit del vespre, a l'esplanada de davant la Biblioteca Comarcal de Blanes, amb una presentació a càrrec del regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, qui ha recordat que "ara que tronen tambors de guerra a Ucraïna" és una bona oportunitat per "reivindicar més que mai la pau".

Després d'un breu parlament, la 'IV Marxa per la Pau' de Blanes ha començat encapçalada per una pancarta al·lusiva a l'activitat. S'ha seguit un recorregut amb dues aturades fins arribar al seu destí final. En cadascuna d'elles els integrants han intervingut llegint textos, amb un breu parlament o bé citant grans figures del món del pacifisme que han deixat herències exemplars amb les seves accions.

La primera aturada, després d'enfilar l'Avinguda Catalunya, s'ha fet a la plaça dels Països Catalans, on hi ha hagut una intervenció a càrrec d'un representant de l'Església Evangèlica de Filadelfia. Posteriorment, s'ha continuat pel Passeig de S'Abanell i el Passeig de la Marina, arribant al segon lloc d'aturada, emplaçat al costat de la Plaça Catalunya, a tocar de la Roca de Sa Palomera. En aquest simbòlic indret han intervingut tres representants de la Parròquia Santa Maria.

Finalment, s'ha arribat al destí final, l'Ajuntament de Blanes, on s'ha fet la tercera i darrera aturada, comptant en aquest cas amb unes paraules a càrrec de Jonathan Martín-Arroyo, del Centre Cristià FEAM. Després de la seva intervenció, s'ha encarregat de fer la cloenda l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va sumar-se al desig de tothom que l'any vinent la que ja serà cinquena Marxa per la Pau de Blanes pugui realitzar-se amb tots els seus ingredients habituals. Alhora, també ha expressat la seva solidaritat i estimació envers les persones que han patit o estan passant ara mateix la Covid.

Perquè la cloenda de l'acte tingués un punt d'esperança i d'alegria afegida –val a dir que habitualment la Marxa per la Pau es tanca amb música en viu i en directe-, s'han escoltat dues cançons simbòliques.

Poc després s'ha donat per tancada la nova edició de la 'Marxa per la Pau', que ha comptat durant tot el recorregut amb el suport de la Policia Local de Blanes que l'ha escortat. Tots els participants han tingut una sorpresa final afegida, un regal en forma de 'Calendari Interreligiós' 2022, que aquest any ha tornat al seu format editat després que l'any passat no es van poder imprimir exemplars per la situació sanitària.

Una experiència única a Catalunya amb les religions de Blanes

La 'Marxa per la Pau' de Blanes és una iniciativa única a Catalunya, ja que suma la participació de diferents comunitats religioses presents al municipi. Aquest 2022 ha estat el quart any no consecutiu –l'any passat es va anul·lar per la Covid- que s'ha organitzat, i compta amb la implicació de les diferents creences que conviuen al municipi constituïdes en la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes.

Les arrels, els antecedents d'aquest acte, cal anar a buscar-los a finals dels anys 90, quan ja es feia una experiència que unia participants de tres parròquies catòliques i de l'Església Evangèlica Baptista: la Marxa per la Pau. Tot i els bons resultats que tenia, la iniciativa es va deixar de fer, després que la darrera vegada s'havia celebrat el desembre de 2016. Prenent-ho com a referència, durant el 2017 totes les comunitats religioses del municipi van prendre el compromís de recuperar-la i millorar-la.

Així va ressorgir la idea de posar-se mans a l'obra i organitzar-la de nou, però amb un afegit qualitatiu en relació a la que s'havia estat fent els darrers anys: comptar amb la participació de tothom sense excepció. Els actes de la 'Setmana per la Pau' de Blanes estan organitzats pel Servei de Primera Acollida de l'Àrea d'Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania; la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social; i la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes. També compta amb el suport de la Biblioteca Comarcal de Blanes, diverses àrees de l'Ajuntament de Blanes, i la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.