Vés al contingut

notícies relacionades

La pau “petita i quotidiana”, tema central de l’Aplec del Miracle

(CR) Reflexionar sobre la pau després de l’esclat a de la guerra a Europa. Aquest és l’objectiu de l’Aplec dels Amics de la Casa d’Espiritualitat del Miracle d’enguany que tindrà lloc del 17 al 19 de juny al Santuari del Miracle. Les inscripcions per participar-hi s’han obert aquesta setmana i es poden fer telemàticament o presencial. 

Justícia i Pau convoca totes les creences a la Setmana per la Pau a Barcelona

(Justícia i Pau) Mantenir viu el missatge i el llegat d'Arcadi Oliveres. Aquest és l'objectiu de la 'Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres', una iniciativa de l'entitat Justícia i Pau que es realitzarà dels dies 27 al 30 de juny. La proposta organitza diverses activitats per diferents espais de la ciutat de Barcelona.

La Pau centra el pregó de Pasqua de Blanquerna

(CR) Pau. Aquest ha estat el missatge del pregó de Pasqua de la Fundació Blanquerna. El pregó d’aquest any l’ha pronunciat el delegat del Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs, coincidint amb els 500 anys de la conversió de Sant Ignasi. Un pregó que ha enllaçat l’Any Ignasià i l’espiritualitat ignasiana amb la recerca de la pau i el context social i emocional que ens ha portat la Covid.

El Papa demana Urbi et Orbi fer societats “acollidores per a tothom”

(CR/Vatican News) Dirigint-se a tot el món en el tradicional missatge de Pasqua, el papa Francesc ha recordat aquest diumenge no només la guerra a Ucraïna, sinó tots els països turmentats per llargs conflictes i violència, i posats a prova amb greus tensions socials i dramàtiques crisis humanitàries.

Totes les iniciatives religioses de suport a Ucraïna

(CR) Diverses entitats i comunitats religioses han engegat un seguit de iniciatives solidàries o de caire litúrgic i espiritual arran del conflicte bèl·lic a Ucraïna. Són celebracions i pregàries per la pau, manifestacions, actes concrets o punts de recollida d'ajuda humanitària. Moltes d'elles es presenten seguint el desig del papa Francesc que ha convocat una jornada de pregària i dejuni per la pau aquest dimecres de cendra coincidint amb l'inici de la Quaresma. 

Entitats cristianes se sumen a la concentració de dimecres per la pau a Ucraïna

(CR) Aquest dimecres s’ha convocat una concentració unitària a desenes de capitals europees amb el lema ‘No a la guerra a Ucraïna: Les vostres guerres, les nostres morts’. La Plataforma Aturem la guerra –que va impulsar les mobilitzacions massives de 2003 contra la guerra d’Iraq– impulsa la convocatòria a Barcelona, que tindrà lloc a les 18:30 h a plaça Catalunya.

El Papa visita l’ambaixador rus al Vaticà

(Vatican News) En la reunió que ha tingut lloc aquest divendres el papa Francesc s’ha reunit amb l’ambaixador de Rússia davant la Santa Seu, Alexander Avdeev, per expressar la seva preocupació davant la guerra a Ucrania després dels atacs militars iniciats per Rússia aquest dijous.

panoràmica

Veure la fe

podcasts