Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Mans Unides) Amb el lema "Encén el teu compromís", el pròxim dia 13 de novembre, a partir de les vuit de la tarda, tindrà lloc la IX edició de les '24 hores' de Mans Unides. Una iniciativa de sensibilització que té l'objectiu d'il·luminar virtualment el món per a acabar amb les seves parts d'ombra. Unes parts que, per Mans Unides, té a causa de la fam, les desigualtats i les injustícies que continuen existint avui dia, i contra les quals l'organització lluita des de fa 62 anys.

La campanya consisteix a penjar una fotografia amb una espelma encesa al web de la campanya. Aquestes es publicaran a partir del dia 13 de novembre i simbolitzaran la llum i el compromís de la gent amb els projectes de Mans Unides. Els usuaris podran penjar tantes fotos com desitgin. A més, es podran deixar missatges de suport a l'acció i al seu significat. També es pot pujar la imatge directament a les xarxes socials el mateix dia 13 amb l'etiqueta #EnciendeTuCompromiso. Les fotos pujades a la pàgina web es faran visibles en un mapa del món i també en una galeria, localitzades i classificades per país d'enviament.

Després de l'edició passada, marcada per la pandèmia, aquest any més que mai, Mans Unides vol que la llum que cada any sorgeix de la Campanya '24 hores' serveixi com a símbol d'esperança, d'unió entre persones i pobles, de solidaritat i fraternitat.

Adhesió de rostres coneguts i esdeveniments a Espanya

A la llarga cadena de llums que es formaran de nord a sud i de sud a nord, el pròxim 13 de novembre, se sumaran rostres coneguts de diversos àmbits de la societat espanyola que han volgut mostrar el seu suport a Mans Unides.

Finalment, i després de l'aturada marcant per la Covid-19, en 2021 es reprenen els anomenats 'Esdeveniments de llum' organitzats per algunes de les 72 delegacions de Mans Unides per a donar suport a aquesta iniciativa. Podran ser consultats en la pàgina web de la iniciativa.

Encén la flama

Una llum que neix del que, des de fa ja nou edicions, es coneix com 'Encén la Flama': el fil conductor i el senyal d'identitat d'aquesta iniciativa. "Una acció senzilla, accessible a tots, que mitjançant un senzill gest busca oferir a la societat la manera de mostrar, de manera activa, la seva solidaritat amb els països del sud i amb les persones que en ells viuen", expliquen des de Mans Unides. I és que, "una simple foto amb una espelma encesa pot convertir-se en un símbol de l'esperança en un món millor".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.