Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Arxius adjunts

(Bisbat de Lleida) El Bisbe de Lleida ha signat aquest passat dijous 31 d'octubre un decret que regula la instal·lació de columbaris destinats a les cendres dels difunts a la diòcesi de Lleida. Entre altres normes i criteris per a la instal·lació de columbaris no podran situar-se a l'interior de cap lloc destinat al culte. Han d'estar situats en locals annexos a les esglésies i a ser possible que tinguin un accés independent i estigui obert als fidels per tal que puguin visitar i pregar per llurs difunts.

Aquests recintes no són llocs de culte i no s'hi celebrarà l'Eucaristia ni tampoc celebracions exequials sense missa en ocasió de la recent defunció o per cada d'aniversaris o altres motius diversos.

La parròquia on s'hi hagi d'instal·lar un columbari presentarà una sol·licitud al Bisbat, la qual inclourà el projecte arquitectònic, el pressupost econòmic i les condicions que regulen el funcionament. La documentació serà presentada a la Secretaria General del Bisbat i estudiada pels organismes competents de la Cúria Diocesana, els quals emetran un informe amb les observacions que estimin pertinents.

Al document adjunt podeu consultar la normativa aprovada avui 31 d'octubre i el protocol per a la instal·lació de columbaris a la diòcesi de Lleida.

Temàtica
Territori
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.