Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El Bisbe de Lleida ha signat aquest passat dijous 31 d'octubre un decret que regula la instal·lació de columbaris destinats a les cendres dels difunts a la diòcesi de Lleida. Entre altres normes i criteris per a la instal·lació de columbaris no podran situar-se a l'interior de cap lloc destinat al culte. Han d'estar situats en locals annexos a les esglésies i a ser possible que tinguin un accés independent i estigui obert als fidels per tal que puguin visitar i pregar per llurs difunts.

Aquests recintes no són llocs de culte i no s'hi celebrarà l'Eucaristia ni tampoc celebracions exequials sense missa en ocasió de la recent defunció o per cada d'aniversaris o altres motius diversos.

La parròquia on s'hi hagi d'instal·lar un columbari presentarà una sol·licitud al Bisbat, la qual inclourà el projecte arquitectònic, el pressupost econòmic i les condicions que regulen el funcionament. La documentació serà presentada a la Secretaria General del Bisbat i estudiada pels organismes competents de la Cúria Diocesana, els quals emetran un informe amb les observacions que estimin pertinents.

Al document adjunt podeu consultar la normativa aprovada avui 31 d'octubre i el protocol per a la instal·lació de columbaris a la diòcesi de Lleida.