Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Ajuntament de Barcelona) El Festival de Cinema Jueu de Barcelona inaugura una nova edició que durarà fins al 30 de setembre. Es projectaran tretze pel·lícules a diferents espais de Barcelona i Girona, que volen donar a conèixer la interculturalitat del poble jueu i emplaçar la cultura jueva en l’agenda cultural de la ciutat.

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona va néixer el 1999 amb la voluntat d’afirmar i difondre la cultura jueva, tan estretament lligada al passat de Barcelona (i de Catalunya), que es reflecteix en les arrels de la ciutat i en el seu esdevenir històric. Els moviments migratoris de la diàspora jueva han facilitat la fusió amb els costums i la cultura de diversos indrets del món. Amb una actitud oberta i donant una visió àmplia de la cultura i el pensament jueus, la programació del Festival recull aquesta diversitat, així com la seva relació amb altres cultures. El cinema ha estat i és el punt de partida per crear espais de trobada, de discussió i d’un diàleg obert i tolerant, per intercanviar punts de vista i compartir visions del món. Aquest festival obre els ulls a la història, la vida i la cultura dels jueus d’arreu del món.

El programa d’aquesta edició presenta tretze pel·lícules produïdes a Alemanya, Austràlia, Bulgària, Canadà, França, Holanda, Israel i Sudàfrica. Vuit documentals i cinc ficcions que, amb una mirada crítica, parlen d’història i política, de família i religió, de la literatura, la música i el cinema com a eines de subversió o de testimoniatge. Entre els seus protagonistes hi ha personatges de primera línia i modestos herois; conspiradors, rebels, escriptors i cineastes, però també ciutadans anònims que enfronten les circumstàncies de la vida quotidiana, tant del passat com del present.

Barcelona acollirà les projeccions a la Filmoteca de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès i la Casa Adret, i a Girona es projectaran dues pel·lícules al Museu d’Història dels Jueus.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.