Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Arxius adjunts
Documento
carta.pdf
(929.43 KB)

(CR) Com cada any, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, escriu en el Full Parroquial la seva “Carta als Turistes” on els convida a gaudir de la natura, del patrimoni i de les celebracions litúrgiques. La carta es publica en una edició en diversos idiomes que es reparteix a les parròquies i als centres de visita turística. La publicació també inclou la proposta de visites a diversos santuaris.[ENLLAÇ http://www.santuarisdegirona.cat/]

Entre les demanades que formula el bisbe de Girona als turistes hi ha el respecte per aquells qui els acullen i per les persones que estan al seu servei. També que tinguin present la necessitat de descans dels qui no estan de vacances o de tenir cura del mobiliari urbà que està al servei de tots.

Pardo ofereix als turistes el patrimoni artístic, cultural i natural de diòcesis, i els convida a participar en les celebracions litúrgiques o que, d’acord amb les seves conviccions, dediquin un temps a la pregaria o la contemplació.

Aquest cap de setmana el Full Parroquial de Girona també tracta altres aspectes vinculats al turisme en una entrevista al delegat episcopal de Turisme, Jordi Reixach, i una columna de Jordi Dalmau que tracta sobre “Estiu i Mainada”.

Carta als qui ens visiten

Francesc Pardo, bisbe de Girona

M’adreço a tu que ens visites i has escollit aquest Bisbat de Girona per passar-hi dies o setmanes de descans: Benvingut a «casa nostra», que per uns dies és també «casa teva».

T’ho desitjo ben sincerament en nom de la comunitat cristiana –catòlica– d’aquesta Església diocesana de Girona.

Què t’oferim? I què et demanem?

– T’oferim gaudir d’una natura privilegiada configurada pel mar, per la plana i per la muntanya.

Per a nosaltres és la primera carta d’amor de Déu a tota la humanitat. Gaudeix de tot el que t’ofereix la natura per al teu benestar de cos i d’esperit. Deixa’t impressionar per la seva bellesa. T’oferirà serenor, pau, consciència de creaturitat i, alhora, de responsable de la creació.

– T’oferim visitar i gaudir del nostre patrimoni cultural. Certament tindràs l’oportunitat –si ho desitges– de visitar edificis i altres objectes que ofereixen l’experiència de la bellesa, de l’harmonia... Descobriràs com la fe i la cultura cristiana s’han expressat en obres d’art. Deixa’t corprendre per la seva bellesa i descobreix el seu significat i la seva missió.

– Si ets creient cristià pots participar en les nostres celebracions de la fe. En diverses parròquies hi trobaràs celebracions que utilitzen alguna de les teves llengües d’expressió; o almenys les lectures en diversos idiomes per seguir la celebració. Sempre seràs benvingut com a germà a la teva família. Si professes una altra religió o creença pots trobar espais de silenci i de meditació que t’ajudin en la pregària, meditació i serenor.

– T’oferim també conèixer qui som, els nostres valors i tarannà, els nostres costums, les nostres festes i tradicions.

Què et demanem?

– Que, gaudint dels teus dies de festa i de vacances, facis possible la vida habitual dels qui no fan festa per servir-te i col·laborar en el teu descans.

– Respecte a les persones, a totes, i molt especialment als qui són els teus servidors. Són servidors, certament, però alhora són germans.

– Que les teves diversions no dificultin la convivència dels altres ciutadans, que tenen dret al seu descans.

– Tingues cura del mobiliari urbà, que està al servei de tothom. El seu manteniment en bones condicions és responsabilitat de tots.

– Respecta la natura, i tracta-la amb delicadesa, ja que és molt fràgil i necessita la cura de tots per continuar esdevenint un do. Contribueix a mantenir l’harmonia entre la natura, la persona i les persones. Pensa sempre que moltes altres persones com tu també tenen el dret de gaudir-ne.

– Tens una bona ocasió per compartir amb altres persones pensaments, opinions, gustos, distraccions... Estreny els llaços familiars, l’amistat amb els amics; i, si en tens oportunitat, fes-ne de nous.

Així no només seràs un visitant temporal, sinó un germà, un amic, algú que aquí entre nosaltres descobreix també la seva llar.

Ho desitjo, ho demano al Senyor, i prego als diocesans que ho afavoreixin.

Al vostre servei, amb el meu afecte i la meva benedicció.

Temàtica
Territori
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.