Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) El Jurat del LXXXI Concurs de Pessebres, organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha donat a conèixer el seu veredicte, després de qualificar els pessebres presentats en aquest cicle de Nadal a la convocatòria del concurs general.

Dels premis atorgats, d’acord a les deu categories de les bases del concurs, destaca el pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau de La Mariola, construït des de fa 19 anys pel mestre pessebrista Virgilio del Olmo, amb prop de 300 figures de les quals 30 són mòbils; ha estat guardonat amb un Primer Premi Espacial. El Jurat ha concedit tanmateix el Primer Premi al diorama del santuari de Sant Antoni de Pàdua dels franciscans de Lleida, construït per diversos mestres pessebristes amb un resultat elogiable, pel bon gust artístic. El diorama, composat per dos escenes centrals com són el Naixement i l’escena dels pastors, són unides totes dues per l’anada dels Reis Mags a la cova, amb un resultat digne del bon art pessebrista.

El Segon Premi ha estat concedit al pessebre de la parròquia de la Sagrada Família, construït pel mestre pessebrista Albert Bertran que ofereix una singular obra pessebrista amb un típic paisatge de camp, amb una escena de poble com a fons i en un primer pla la Cova del Naixement. Un pessebre perfecte en la seva perspectiva i gust artístic. El Tercer Premi li ha estat atorgat el diorama del santuari-parròquia de Santa Teresina dels carmelites. El Jurat ha destacat la seva bona composició el paisatge rural que representa, amb la Cova del Pesebre com a element central.

El Jurat ha concedit Accèssits: al pessebre de la parròquia de Santa Teresa Jornet a Cappont i al de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè dels mercedaris. Tanmateix, ha concedit Mencions honorífiques als pessebres de les parròquies de Sant Llorenç i de Mare de Déu de Montserrat.

Diorames, entitats, i centres escolars

En l’apartat de Diorames, el Primer Premi ha estat per a Francisco Vidal Bleda, com a Mestre Pessebrista, el Segon Premi per a Xavier Pérez, i el Tercer per a M. Concepció Vidal. En l’apartat de Familiars Tradicionals el Primer Premi ha estat atorgat a la Família Chiva París; el segon a Paquita Hernández i el tercer a Xavier Sirera. El Jurat ha atorgat accèssits a Jesús Insa, Xavier Sirera, família García Plano i M. Ángeles Andreu.

En la categoria de Familiars Artístics ha estat guardonat amb un Primer Premi el pessebre de Josep García Pano; un Segon Premi per a Manuel Martín i el Tercer Premi per a Antonio Gil.

En Entitats el Primer Premi el Jurat l’ha atorgat al pessebre de l’Associació de Dones Adells, instal·lat en el Casal de la Generalitat al barri de La Mariola; el Segon Premi ha estat concedit a la Llar de Sant Josep i el Tercer Premi l’ha obtingut Gelats Glas. Els Accèssits en aquest apartat han estat atorgats al pessebre de l'esplai Sant Anastasi, a l'Associació de Veïns del barri Universitat i al del barri Jaume I.

Com tots els anys, la Residència Juana Jugan de les Germanetes dels Pobres de Gualda, ha aconseguit el Primer Premi en la categoria de Pessebres Monumentals. En aquesta mateixa categoria el Col·lectiu Cultural Cappont s’emporta el Segon Premi.

En la categoria de Centres Escolars el pessebre del col·legi El Segre ha aconseguit el Primer Premi; l’escola Espiga, el Segon Premi i el Centre Escolar Frederic Godàs el Tercer Premi. Els Accèssits han estat concedits als pessebres del col·legi Arabell, el de l'AMPA del col·legi Sagrada Família i el del col·legi Mater Salvatoris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.