Salta al contenuto principale

De nou, aquest estiu, el Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i les Balears (SIJ) proposa endinsar-se en un pelegrinatge que ens portarà del 31 de juliol al 7 d’agost al país de Jesús, a Terra Santa, organitzat a través de la Comissaria de Terra Santa, gestionada pels pares franciscans, per seguir les seves petjades i la dels primers cristians a Palestina. Serem prop de quaranta joves de les diòcesis amb seu a Catalunya els qui hi participarem aquest cop, i ho farem acompanyats i guiats per Fra Luís Quintana, franciscà, i pels delegats diocesans de joventut de Girona i Tarragona amb preveres de Barcelona i Girona.

terra_santa6.jpg

Per uns dies esdevindrem una petita comunitat creient que, amb humilitat i respecte, s’atansarà als llocs sants per escoltar la paraula que Jesús té preparada per a cadascú de nosaltres. Un pelegrinatge que serà curt però intens i que, per això, ja des d’ara ens porta a preparar-nos, a cercar les paraules i els gestos de Jesús de Natzaret, anar a les nostres fonts, a rellegir allò viscut pels primers homes i dones que es van sentir atrets pel missatge del galileu. Seran uns dies intensos de trepitjar els llocs sants, pregant, escoltant, reflexionant i celebrant in situ les paraules i els gestos del Senyor com també ser testimonis en primera persona de la difícil convivència entres dos pobles germans.

I ja ha començat el compte enrere. Ens disposem, doncs, a ser deixebles pelegrins. Així ens ho ha recordat a través d’unes paraules enviades amb motiu d’aquest pelegrinatge Mons. Francesc Pardo, bisbe encarregat de la pastoral de joventut a la Conferència Episcopal Tarraconenses (CET). «Tots, quan escoltem en les narracions evangèliques els noms: mar de Galilea, Betlem, Natzaret, Mont Tabor, Jerusalem, Jordà... hem imaginat i hem somniat trepitjar aquestes indrets, per seguir les petjades de Jesús. En la vostra visita al seu país quedareu astorats contemplant l’indret del seu naixement, reviureu l’anunciació i la vida familiar a Natzaret, podreu escoltar-lo de nou a la riba del llac, o a la muntanya de les benaurances, emocionar-vos en el cenacle i agrair el regal de l’Eucaristia, acompanyar-lo pels carrers de Jerusalem en el camí de la creu, agenollar- vos al calvari, i afirmar amb joia la seva resurrecció en el Sant Sepulcre», ens diu el Sr. Bisbe.

IMG_0795.jpeg

Tot seguit, ens recorda que som pelegrins i hem de viure’l com el que som, generant fraternitat, escoltant, preguntant, pregant, celebrant o impressionar-nos per cada detall i racó. «El pelegrí queda impressionat per cada racó i petit detall del paisatge,de cada lloc, aprofundint millor el record de Jesús, missatge i vida; el pelegrí segueix un recull de llibres, anomenat Nou Testament, a on hi troba la Bona Notícia de Jesús, el Salvador; el pelegrí quan arriba als indrets visitats escolta, pregunta, s’interessa per la seva història, i alhora es comunica amb el senyor per la pregària; per això el pelegrí esdevindrà més capaç de contemplar el món, els fets, les persones, i a ell mateix d’una manera diferent, des de la mirada amorosa de Déu, que descobreix en Jesús (...)»

El dimarts dia 31 de juliol volem de Barcelona a Tel Aviv on iniciarem una experiència que no ens deixarà indiferents!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.