Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Mer 13/07/2011

(Jordi Llisterri - CR) La Quaresma del 2012 a Barcelona es posarà en marxa la “Missió Metròpolis”, una iniciativa pastoral promoguda pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització i que vol experimentar noves formes d’evangelització a Europa. El president del Consell, Rino Fisichella, ha presentat aquest iniciativa conjunta d’onze capitals europees després de la reunió que han tingut al Vaticà amb els cardenals i arquebisbes d’aquestes ciutat, entre ells, l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach. Barcelona, Budapest, Brussel·les, Dublín, Colònia, Lisboa, Liverpool, París, Torí, Varsòvia i Viena, són les capitals escollides.

Fisichella explica en un article a L'Osservatore Romano que “es tracta de superar les accions fragmentàries i oferir signes de d’unitat” i que l’experiència servirà com un “signe concret que les grans ciutats, les grans diòcesi d'Europa, ofereixin al Sínode dels Bisbes de 2012 sobre el tema de la nova evangelització”.

La “Missió Metròpolis” organitzarà la Quaresma de 2012 signes públics a cada ciutat “per situar tota la comunitat cristiana en estat d'evangelització” i “vol arribar als que viuen la fe, però sovint sense la consciència de la peculiaritat que infon en l'estil de vida, i als qui, tot i allunyats de la fe, se senten atrets per la persona de Jesucrist , perquè amb ell trobin també a la seva Església”.

Entre els actes públics que es faran al voltant de les catedrals de cada capital Fisichella detalla la “lectura continuada dels Evangelis per posar al centre la Paraula de Déu, després, tres catequesi del bisbe dedicades als joves, a les famílies i als catecúmens sobre les temàtiques de la fe, després, una celebració del sagrament de la reconciliació per atreure l'atenció cap a la confessió, també pel seu alt valor antropològic. Un gest de caritat completarà l'experiència per posar en relleu que la fe que es professa i es prega també s'ha de testimoniar. Finalment, un signe d'espiritualitat i d'índole cultural serà la lectura d'alguns textos significatius, presos per exemple de les Confessions de sant Agustí”.

Ja el mes de març, dos capellans de Barcelona i professors de la Facultat de Teologia de Catalunya, Salvador Pié i Xavier Morlans, van participar en la primera sessió d'estudi del Consell Pontifici per la Nova Evangelització. La intervenció de Xavier Morlans s’ha publica en el darrer número de la revista Documents d’Església que edita l’Abadia de Montserrat. També Fisichella va escollir la Sagrada Família com a signe distintiu del nou consell pontifici.  

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.