Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Carla Herrero Nebot/CR) Dotze ciutats europees estan fent aquests dies una sèrie d’activitats per a la Nova Evangelització en el context de la Missió Metròpolis. Cada una d'aquestes ciutats ha concretat el seu programa d'una manera diferent. Tot i així hi ha alguns eixos centrals comuns a les diferents diòcesisi com ara les catequesis dedicades especialment als joves i a les famílies. També té un pes rellevant la difusió de l'Evangeli de Sant Marc.
Aquest no és el cas només de Barcelona. També a Budapest, Lisboa i Torí s’està duent a terme durant aquesta Quaresma una lectura continuada de l’Evangeli de Sant Marc, sobretot en els dies penitencials i també la lectura dels textos de “Les confessions” de Sant Agustí. En el cas de Budapest, com a Barcelona són personalitats de la cultura, la política i la societat els qui llegiran l’Evangeli i l’acte es retrensmetrà per televisió.
Pel que es pot llegir a les webs d'algunes d'aquestes diòcesis es pot veure què a Paris, per exemple, les conferències de Quaresma d’enguany tindran per títol “La solidaritat, experiència ètica i esperança espiritual?” Amb aquestes conferències, que tindran lloc a la Catedral de Notre-Dame, “es pretén una reflexió en una societat en crisi que busca la font de l’esperança”. Segons explica Jean-Yves Nahmias, bisbe auxiliar de Paris. També a la capital francesa, el cap de setmana de Rams es farà una gran missió sobre l’atri de Notre-Dame, amb una forta movilització de les parròquies dels voltants. Aquest any es convida a celebrar el diumenge de Rams als milers de joves que van anar a Madrid a la JMJ i també a altres joves per fer-los compartir la fe en Déu.
A banda d'aquesta deferència pels joves a París, a Lisboa també tenen un pes important i per això es dedica un dia a la Joventut Diocesana i també la Catesquesi Quaresmal del cardenal patriarca José Policarpo.
A la capital hongaresa, entre d’altres activitats hi haurà una jornada de penitència a la catedral de Budapest i hi haurà confessions durant tot el dia. Diverses esglésies s’estan organitzant perquè els joves participin activament en la Missió Metròpolis. El cardenal Erdo no vol limitar la Missió Metròpolis a la Quaresma i ha anunciat que s’està creant un pla molt més ambiciós de 4 anys. Erdo creu que “La Nova Evangelització ha de passar per les cases de cada família catòlica de Budapest”.
A Torí s’ha preparat una trobada catequètica espiritual per divendres de Quaresma a la catedral amb el bisbe de de la ciutat i també trobades ofertes a a joves i famílies amb temes com “La fe de Déu”, “Déu Senyor i creador de la terra”, etc. El sis d’abril es farà un via Crucis cit¡utadà.

I finalment Liverpool. En aquesta ciutat anglesa l’arquebisbe presidirà una missa solemne cada diumenge durant la Quaresma i la catedral de Crist el Rei es converteix, durant aquests dies en un focus del sagrament de la reconciliació amb horaris extres de confessions. El dissabte 31 de març es farà un Via Crucis.

A Barcelona, aquest dimarts a la tarda es farà una lectura de fragments de "Les Confessions" de Sant Agustí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.