Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals - CR) Catalunya comptarà amb un consell asessor en matèria religiosa, on estaran representades les principals tradicions religioses, segons ha avançat aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs. Fonts coneixedores han avançat a Catalunya Religió que mitjançant aquesta iniciativa, el nou Govern presidit per Artur Mas pretén visualitzar l'increment del pluralisme religiós que s'ha produït a Catalunya en els darrers anys, fruit, entre altres motius, pel fenòmen migratori, i que posa de manifest el mapa de llocs de culte que periòdicament elabora el Govern.

Les citades fonts han concretat que un dels noms amb més possibilitats de presidir el nou òrgan és el doctor en filosofia i teologia Francesc Torralba, que és un dels col·laboradors d'aquest portal.

L'òrgan comptarà amb representants de les principals tradicions religioses que tenen presència a Catalunya, i el seu funcionamient i organització podria ser similar al del Grup Estable de Treball de Religions (GETR).

La creació d'aquest nou consell assessor és una de les principals responsabilitats que tindrà entre mans el nou director d'Afers Religiosos, Xavier Puigdollers  (UDC), un nomenament aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu.

El GTER es va constituir l'any 2004 amb l'objectiu de potenciar el diàleg interreligiós entre les institucions religioses, i hi formen part representants de l'Arquebisbat de Barcelona i de tradicions religioses que tenen la declaració de 'notable arrelament' per part de l'Estat: protestants i evangèlics, musulmans, jueus i ortodoxos.

L'integren el Consell Evangèlic de Catalunya i el Consell Islàmic Cultural de Catalunya -institucions que pretenen agrupar a la majoria d'entitats catalanes protestants i musulmanes, respectívament-, la Comunitat Israelita de Barcelona -la principal i més antiga de les quatre comunitats jueves que hi ha a Barcelona- i també l'Església Ortodoxa Espanyola.