Dia:  Domenica, 15 de Settembre
Hora:  de 10:00 a 18:00
Lloc:  Seminari Diocesà . Vic
Organitza:  Bisbat de Vic
Telèfon:  938 832 655
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Seminari Diocesà
Ronda de Francesc Camprodon, 2 , 08500 , Vic
Trobada

Sínode per l’esperança. Dia de la Catedral i Jornada Diocesana de Vic

El diumenge 15 de setembre celebrarem el dia de la Catedral i Jornada diocesana a la nostra diòcesi. Tots som convidats a participar d’aquesta celebració i de les diferents activitats que es proposen durant el dia.

DIUMENGE VINENT, TRET DE SORTIDA DEL SÍNODE!

El Sínode diocesà, una convocatòria excepcional: o ara o mai!

Tots ho tenim clar: el moment present de la fe a les nostres parròquies és clau. Tots veiem la urgència d’una renovació. Veiem que en els propers pocs anys la fesomia de les nostres comunitats pot canviar molt. Serem capaços de rejovenir-nos, de connectar amb noves generacions? La generació de 30, 40 o 50 anys, que ja té un xic d’experiència vital, troba allò que cerca en el seu cor a les nostres comunitats? Tot allò que ara fem, serà molt important.

Si mirem altres països del nostre entorn, a Europa per exemple, ens adonem que no podem tirar la tovallola de cap de les maneres: arreu surten iniciatives que donen fruit. Certament que darrera hi ha molt de treball, molta pregària i una visió clara de cap on es vol anar.

El papa ens anima a una profunda conversió, una cursa de fons per als propers anys: una molt bonica partitura que engresca i il·lusiona.

Però, qui ho ha de fer?

La partitura és bonica. Però qui la tocarà? Uns diuen que “els de dalt han de canviar moltes coses” o que “altres en saben més”; altres senzillament estan atrapats en el tràfec diari de coses. Tots estem un punt desconcertats: honestament ho hem provat tot i no sabem què més fer, com els deixebles que varen intentar pescar al llac durant tota la nit! I ara el Bisbe convoca un Sínode? No és massa tard? Per a qui és això del Sínode?

La resposta que diu l’Església és molt clara: tu, jo, tots, fem falta. Cada batejat és membre del Cos de Crist que és l’Església, és Temple de l’Esperit Sant, és fill del Poble de Déu Pare. Tots tenim quelcom a dir i a fer en aquest

Un moment d’urgència

Als pobles, quan hi ha un foc, les campanes convoquen a tots a aturar aquell foc: els joves van al bosc amb les eines que tenen a l’abast, els més grans preparen la intendència, els infants es posen a lloc segur: tothom fa allò que pot. La solidaritat de tots fa posar la pell de gallina: mai hauríem pensat que hi ha tanta gent bona, que entre tots faríem front a aquella emergència. Darrera han quedat les petites desavinences veïnals, les crítiques subtils, les xacres de la salut... l’objectiu de salvar el poble i prosseguir amb una vida plena ha unit als seus habitants. 

Aquest Sínode és una convocatòria d’aquest tipus:  no estem davant un moment d’emergència on ens hi juguem el futur immediat de la diòcesi i del seu servei al nostre país? És un moment de passar de la lamentació a l’acció. És cert que davant d’una emergència cal tenir el cap fred i pensar què és el millor; no es pot actuar atabaladament per tal d’anar a allò realment important i deixar les operacions d’estètica. El Sínode diocesà és una aturada, un centrar-se, per escoltar Déu que ens vol acompanyar en el camí del segle XXI. I fer-ho amb la voluntat decidida de posar en pràctica allò que Déu ens digui.

Un acte d’afirmació o de servei?

L’Església és servidora. Té quelcom a oferir-nos que el nostre cor necessita. L’objectiu del Sínode no és per mantenir una presència. L’objectiu és veure les necessitats que hi ha en el cor de cada persona i de la nostra societat. El Sínode ens vol donar l’oxigen de l’esperança que la meva vida i la meva família necessita.

Diumenge vinent: el tret de sortida!

Apunta’t a aquesta Jornada diocesana excepcional. S’ha preparat per explicar què és el Sínode diocesà, com serà i com hi podem participar. Aixeca’t. Aixequem-nos. Déu confia en tu. Ens hi veiem!

HORARI

 

10:00   Acollida al Seminari

10:30   Sínode, comencem un camí

Què és el Sínode?

11:30 Com començar a caminar?

Tallers diversos sobre l’escolta, la mirada del cor i la comunió en la diferència

12:30   Descans

13:00   Com participar?

Els grups sinodals

14:00   Dinar

            (Fer reserva si voleu dinar al restaurant,  també hi haurà lloc per pícnic familiar)

15:45   Dinàmica sobre l’himne del Sínode

17:30   Missa a la Catedral Sant Pere de Vic, presidida pel Bisbe

INSCRIPCIONS

Podeu fer la inscripció a través de:

A la web a través del formulari

 

Lloc: Seminari Diocesà i Catedral de Sant Pere, Vic