Dia:  Mercoledì, 20 de Gennaio fins martedì, 23 de Marzo
Hora:  de 19:00
Hora:  a 20:30
Lloc:  ▶️. Barcelona
▶️
Barcelona, Barcelona

Per saber-ne més

Arxius

Curs

Qui soc jo? amb Anna Pou

Tota expressió artística (música, pintura, poesia, ...) és un intent d'expressar simbòlicament allò que no podem expressar d'una altra manera, allò que ens mou per dins, que ens arrossega, que ens inunda, que ens crema, i que no sabem anomenar.

Sabent que l’obra d’art mai no arribarà a contenir, en la seva totalitat, la intensitat del que vivim. Us presentem per aquest primer semestre de l’any, dos cursos online sobre art contemporani, d’autors no explícitament cristians, que han sabut expressar amb llenguatges nous els aspectes nuclears i universals del cristianisme. Es tracta del curs Qui sóc jo i el curs Apropar-se a Déu a través de l’art. També us oferim un tercer curs Escenes i símbols, per a tothom que vulgui aprofundir en la interpretació de la simbologia cristiana en l’art.

Ho aprendrem de la mà d’Anna Pou, historiadora de l’art i experta en art contemporani.

1. Escenes i símbols

Us donarem les claus per interpretar els personatges, les escenes i els objectes de la pintura i l’escultura religiosa cristiana.

Què pot significar una calavera, una espelma o una flor marcida? Com podem identificar els sants? Quines són les principals escenes de la Bíblia?.

Treballarem temes com Déus i deesses de la Grècia Antiga; Simbologia dels colors i les formes a l’art medieval; L’Antic Testament: escenes i personatges principals; El Nou Testament: de la Nativitat a la Passió; Els sants i les santes; Iconografia de la Mare de Déu: atributs i simbologia al llarg de la història; entre d’altres.

Data d’inici: Dijous 14 de gener del 2021

Data de finalització: Dijous 18 de març del 2021

Horari: Dijous de 18 a 19:30h

Durada: 15 hores.

Preus: 50 EUR (Accés a la classe en temps real) 60 EUR (Classes + classes gravades 1 any) 70 EUR (Classes + classes gravades 1 any + apunts)

2. Qui sóc jo?.

“Jo sóc el qui sóc”, aquesta és la resposta que rep Moisés de Déu quan li pregunta qui és. Una resposta que ens remet a l’experiència espiritual com a gènesi de l’existència. Jo soc el que existeix, jo soc la vida. Una pregunta que també s’han formulat i explorat autors com Gouguin, Van Gogh, Lucian Freud, Frida Kahlo o Kokoschka entre molts d’altres. Ho descobrirem.

Data d’inici: Dilluns 20 de gener del 2021

Data de finalització: Dilluns 23 de març del 2021

Horari: Dilluns de 19 a 20:30h

Durada: 15 hores.

Preus: 50 EUR (Accés a la classe en temps real) 60 EUR (Classes + classes gravades 1 any) 70 EUR (Classes + classes gravades 1 any + apunts)

3. Apropar-se a Déu a través de l’art

L’art llegeix entre línies, comunica el que no es pot dir, és el llenguatge del silenci. Per això és una via d’apropament a Déu. A través de pintures, escultures, arquitectures, video-art, accions o instal·lacions, veurem com s’expressen els següents elements claus del cristianisme des de l’art modern: l’alegria, l’amor, el sofriment, el silenci, la plenitud, la compassió, el perdó, la justícia, la humilitat, la comunitat.

Data d’inici: Dilluns 12 d’abril del 2021

Data de finalització: Dilluns 21 de juny del 2021 Horari:

Dilluns de 19 a 20:30h

Durada: 15 hores.

Preus: 50 EUR (Accés a la classe en temps real) 60 EUR (Classes + classes gravades 1 any) 70 EUR (Classes + classes gravades 1 any + apunts)