Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
coldplay
Chris Martin, vocalista de Coldplay, en l'Estadi Olímpic | ACN

CR La banda britànica Coldplay ja ha il·luminat dues nits seguides l'Estadi Olímpic de Barcelona i encara queden dos concerts més, el d'aquest dissabte 27 i el de diumenge 28 de maig. "Gràcies a Déu per la pluja a Barcelona", manifestava el cantant Chris Martin en el concert de dijous després que es generés una peculiar i acolorida imatge del recinte, ja que 55.000 persones portaven impermeables de tots els colors.

Amb més de dues dècades de trajectòria, Coldplay ha estat una banda reconeguda per les seves lletres profundes i emotives, que tracten temes com la vida, la mort, la redempció i l'amor a la humanitat. Però més enllà de les seves melodies i els èxits aclamats, les cançons són un reflex de les seves pròpies reflexions espirituals.

La banda, liderada pel carismàtic Chris Martin, ha aconseguit connectar amb audiències de tot el món i arribar a un lloc profund de les seves ànimes a través de les seves lletres poètiques i melodies evocadores. Una de les cançons més icòniques 'Fix You' parla de la cerca de la llum en moments foscos. Martin li va dedicar a la seva exparella, l'actriu Gwyneth Paltrow, quan va perdre el seu pare per un càncer. En la cançó relata com la veu patir i li confessa la seva intenció d'ajudar-la a sanar. Una melodia magnètica com la de 'The Scientist' reflexiona sobre les repercussions de les decisions i el desig de retrobar el camí. També van compondre 'Yellow', una balada íntima, on posen en relleu l'amor i la bellesa de l'ésser estimat.

"Veure persones grans i joves, negres i blanques, de tots els llocs i procedències, units gràcies a la música em fa recuperar la fe en la humanitat i l'amor"

Uns petits exemples de com Coldplay aborda temes que toquen l'ànima humana. No obstant això, la banda no es limita a explorar el tema de la religió en les seves lletres. L'agrupació també ha expressat admiració per l'art i l'arquitectura religiosa, com es demostra amb la seva declaració recent sobre la Sagrada Família, afirmant que és la casa espiritual del seu èxit més gran, 'Viva la Vida'. Aquesta afirmació reflecteix com les influències espirituals són una font d'inspiració constant per a la banda.

Amb cada nou àlbum i cada nova cançó, Coldplay aprofundeix en el significat més profund de la vida i la transcendència. Les seves lletres conviden els oients a reflexionar sobre qüestions universals i a buscar una connexió més gran amb allò que els supera. Així, la música de Coldplay es converteix en un mitjà per explorar els límits de la mateixa existència i comprendre la dimensió espiritual de la vida.

La seva música transmet un sentiment d'esperança, transcendència i reconciliació, que ressona amb persones de diferents orígens religiosos i espirituals. "Veure persones grans i joves, negres i blanques, de tots els llocs i procedències, units gràcies a la música em fa recuperar la fe en la humanitat i l'amor", assegurava el vocalista en el concert del passat dijous. Mentrestant, els fans de Coldplay continuaran gaudint amb emoció els seus concerts, on tindran l'oportunitat de viure una experiència que combina música, llums, emoció i reflexió espiritual.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.