Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) L’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya han atorgat el premi Emmanuel Mounier 2022 a l’advocat Xavier Puigdollers Noblom. President de la Federació de Cristians de Catalunya des de maig de 2021, és també el coordinador de l’eix de Drets Humans de Justícia i Pau de Barcelona. L’acte de lliurament del guardó serà el dijous 19 de maig a la sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona.

Puigdollers el rebrà “per tota una vida dedicada a l’ajuda als altres i a la promoció dels drets d’infància i adolescència”, segons apunta el vicepresident de l’Institut Emmanuel Mounier Catalunya, Joan Lluís Pérez. Ha estat concedit a una persona “amb un llarg currículum d’atenció als infants i d’ajuda als més vulnerables”. En aquest sentit, Pérez destaca la feina de Puigdollers amb els discapacitats.

El premi també reconeix la seva dedicació amb diferents entitats socials i d’Església, així com el seu treball pel pluralisme religiós. Puigdollers va ser director d’Afers Religiosos del 2011 al 2013.

Després del lliurament del guardó, l’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya organitza la conferència i col·loqui sobre ‘L’encontre amb l’altre i les virtuts polítiques’ a càrrec de Joan Lluís Pérez.

El treball pels altres

Puigdollers (Barcelona, 1951), de trajectòria vinculada amb les entitats socials, és advocat i professor de dret civil a la Universitat Abat Oliba CEU. Ha desenvolupat la tasca d’assessor jurídic d’escoles i entitats dedicades a l’educació i la protecció de la infància i les persones amb discapacitat. També participa en la secció d’Infància i Joves del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Entre les responsabilitats que ha dut a terme, va ser director la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència amb Jordi Pujol. També ha presidit la comissió de Benestar Social d’UDC i la fundació ’La Tutela’, l’organització més important i més antiga de Catalunya dedicada a la custòdia legal de discapacitats psíquics.

Puigdollers és catòlic i presideix l’Associació d’Amics i Devots de Sant Raimon Penyafort, patró dels advocats. També ha estat vinculat al Moviment d’Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) i va pertànyer al Moviment de Graduats Catòlics. És membre de Justícia i Pau Barcelona.

Arcadi Oliveres, Victòria Molins i Sant’Egidio

L’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya (IEMC) amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia de Catalunya de la Universitat Ramon Llull atorga cada any el Reconeixement Emmanuel Mounier a aquelles persones o institucions que destaquin per actituds i activitats que expressin les qualitats més apreciades de la persona humana, tan en l’àmbit intel·lectual com pràctic, en l’horitzó del pensament personalista, sota les característiques del compromís amb el creixement de l’ésser humà i amb l’avançament comunitari vers un món més just i habitable.

En les edicions anteriors, el guardó Emmanuel Mounier s’ha concedit a Arcadi Oliveres (2011); al pare Manel Pousa (2012); a Teresa Losada (2013); a José Ignacio González Faus (2015); a la Fundación Vicente Ferrer (2016); a Josep Maria Monferrer (2017); a la Comunitat de Sant’Egidio (2018); a Victòria Molins (2019); i a la Cooperativa l’Olivera (2021)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.