Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Claretians) Un centenar i mig de claretians, claretianes religiosos i religioses, laics i laiques s’han congregat aquesta setmana a Xile per reviure l’espiritualitat que comparteixen i renovar el compromís de continuar anunciant la bona notícia de l’Evangeli. De dimarts 21 a dissabte 25 celebren el Congrés d’Espiritualitat Caretiana amb el lema ‘Enviats per evangelitzar la vinya jove’. Hi participa el provincial de Sant Pau, el pare Ricard Costa-Jussà.

La província de San José del Sur ha organitzat aquest congrés que s’escau en ocasió del 150è aniversari de l’arribada dels Missioners Claretians a Amèrica i concretament a Xile, així com també pel 150è aniversari de la Pasqua de Sant Antoni Maria Claret, l’any 1870. L’objectiu de la trobada és reflexionar i compartir les claus de l’espiritualitat missionera per tal que els participants puguin “avançar joiosos en el camí del Senyor i proclamar amb la nostra vida i missió la supremacia de Déu, seguint l’itinerari de vida espiritual del nostre fundador” (MS 74) des del carisma i la missió que comparteixen com a família claretiana.

El Congrés compta amb la presència dels superiors majors de la congregació i amb el govern general –que acaben de celebrar a Talagante la trobada per preparar el proper Capítol General–, membres de les branques de la Família Claretiana i delegacions dels diferents organismes d’Amèrica i de les comunitats i missions de San José del Sur.

Com a qüestions de fons, s’han pronunciat dotze ponències que uneixen l’espiritualitat claretiana amb temàtiques diverses com ara els joves, la vida del pare Claret i les claus per transitar el canvi d’època, l’educació, el lideratge a partir del carisma claretià, el món digital o la profecia claretiana davant el món actual. Podeu recuperar-ne el contingut en aquest enllaç.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.