Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") Treballar a les vacances en projectes de cooperació internacional per tal de contribuir amb els coneixements, leshabilitats i l’experiència sobre la matèria en la qual s’és especialista. Això és el que han dut a terme, o ho faran les properes setmanes, 40 treballadors de la Fundació Bancària ”la Caixa” amb el programa de Cooperació Internacional de la Fundació Bancària ”la Caixa”. Durant un període màxim de quatre setmanes, els cooperants es desplacen al Perú, Moçambic, Colòmbia, l’Índia, la República Dominicana, Gàmbia i l’Equador per col·laborar en diverses iniciatives solidàries de desenvolupament, d’educació infantil o d’economia familiar de les ONGs IS Global, Pies Descalzos, Entreculturas, Cesal, Madre Coraje, Ayuda en Acción, Wassu, Codespa, DA India i Nantik Lum.

CooperantsCaixa fa una dècada que ofereix als treballadors del grup ”la Caixa” l’oportunitat de dur a terme assistències professionalitzades en projectes de cooperació en els quals la Fundació Bancària ”la Caixa” col·labora. El programa facilita la participació de treballadors en actiu, prejubilats i jubilats en projectes de desenvolupament local en països d’arreu del món, i ho fa a través d’estades de voluntariat tècnic de curta durada.

Els voluntaris de ”la Caixa” s’escullen a partir d’un procés de selecció en el qual es té en compte el perfil, l’experiència i les expectatives de cada candidat. A més, els treballadors escollits reben formació i sensibilització, i alhora aprenen nocions de cooperació internacional i del context polític, econòmic i social del país de destinació. També se’ls informa de les motivacions i dels objectius del projecte i del treball específic que duran a terme.

Aquest tipus de voluntariat internacional és pioner en responsabilitat social corporativa i té una vocació transformadora per a tots els que hi participen: d’una banda, l’ONG local i la comunitat i, de l’altra, la persona cooperant, que viu l’experiència d’unes vacances solidàries i productives amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de les poblacions vulnerables de països en vies de desenvolupament.

La Fundació ”la Caixa” va apostar per aquest programa de voluntariat corporatiu fa més de 10 anys. Actualment, a tots els territoris d’Espanya són més d’11.000 els voluntaris de ”la Caixa” que ajuden, organitzen odinamitzen accions locals que contribueixen a la lluita contra la desigualtat i que arriben a 1,4 milions de persones. Destaquen especialment les activitats d’acompanyament a la infància hospitalitzada, les classes d’integració d’immigrants, l’atenció a persones sense llar o el voluntariat de gestió en tasques d’administració i organització interna d’associacions sense ànim de lucre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.