Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Amb el lema «Junts, X per un món millor», el programa per al sosteniment econòmic de l’Església impulsa un any més la Campanya Xtants.

L’Església necessita l’ajuda dels contribuents per a seguir desenvolupant la seva tasca. Per aquest motiu recorda que les caselles de la renda "són una bona oportunitat per a expressar lliurement a què volem destinar el 0,7% dels nostres impostos". Tant la casella de l’Església catòlica com la de les finalitats socials "són perfectament compatibles i es poden marcar al mateix temps ja que no suposa pagar més ni que ens retornin menys diners".

El finançament de l'Església

El finançament de l’Església prové de dues vies principals: l’assignació tributària i la que prové de les col·lectes, les donacions, els llegats i les subscripcions periòdiques que els fidels realitzen voluntàriament, que són al voltant d’un 55%. La resta d’entrades provenen dels ingressos per serveis i del patrimoni, i representen al voltant d’un 20% del pressupost.

Sovint l’acció que desenvolupa l’Església és força desconeguda per a la societat. A més de l’assistència pastoral i la que es realitza als menjadors socials també hi ha l’atenció als immigrants, la rehabilitació de persones amb dependències, l’assistència en els hospitals, presons o residències de gent gran, o bé la conservació i rehabilitació del patrimoni cultural, entre d’altres. "Són moltes les persones que necessiten l’atenció espiritual, pastoral, social i cultural que l’Església ofereix". Una tasca que es pot consultar a través de la Memòria d’Activitats (aquest mes de juny es publicarà la de 2017) que cada any publica la Conferència Episcopal Espanyola amb dades auditades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.