Salta al contenuto principale

El darrer número d'El Pregó inclou un breu comentari de Casimir Martí davant l'anunci del nou Pla Pastoral de l'Arquebisbat de barcelona. En ell, Martí fa dues observacions. La primera sobre la necessitat d'incloure's dins una cultura plural. "Per a l’Església d’avui, això implica la necessitat d’afinar no solament la comunicació verbal, sinó també el llenguatge gestual dels ritus i fins i tot la imatge global que l’Església catòlica projecta sobre la població civil", apunta.

La segona recomana "evitar la temptació de partir de zero en el plantejament de l’actuació evangelitzadora". Martí recorda que "a la segona meitat del segle passat, l’Acció Catòlica, juntament amb altres iniciatives, va marcar entre nosaltres una línia missionera que, amb encerts i també amb deficiències, es va fer vivament present en sectors de la societat: el rural, l’obrer, l’empresarial, l’universitari, etc. Una línia missionera que van adoptar també bastantes parròquies populars. Posar en relleu, amb realisme i sentit crític, elements de continuïtat evitaria avui divagacions i seria constructiu per a l’Església barcelonina del present i del futur".

http://esglesiaplural.cat/blogs/elprego/archives/112

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.