Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR/Delegació de Missions del Bisbat de Lleida) Cuidar la pròpia espiritualitat. Aquesta és la clau de la nova evangelització segons Josep M. Abella, superior General dels Claretians. "El primer pas i el més important és l’aprofundiment de l’experiència de Déu del catequista o educador", ha dit el missioner claretià en una xerrada adreçada als catequistes de Lleida, que ha tingut lloc aquest dilluns a la parròquia Sant Antoni M. Claret de Lleida.

En la seva intervenció, titulada "La nova evangelització en la transmissió de la fe", Abella ha analitzat el moment present i ha recomanat "mirar la realitat i recollir les inquietuds de la gent" com a pas previ a "evangelitzar i acompanyar vers l’experiència de fe, tant a petis com a grans".

D'altra banda, ha desgranat els reptes lligats a la globalització, la secularització, la pluralitat religiosa, la superficialitat, la injustícia, l'exclusió i les migracions. I ha mencionat també el nombre de persones que treballen per la solidaritat i des d'una consciència ecològica.

Una visió universal d'Església

Nascut a Lleida, el claretià va ser batejat, confirmat i ordenat prevere a la parròquia de Sant Llorenç. Va estar missioner a Japó i des de l'any 2003 és Superior General dels Claretians. En aquest servei una de les seves funcions és visitar els 3.100 missioners claretians escampats per 66 països. Aquesta circumstància fa que tingui una perspectiva més universal d'Església.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.