Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Lun 13/06/2011
Els coptes, els cristians d’Egipte, són una cultura molt antiga que incorpora elements de les grans civilitzacions de l’antiguitat —l’Egipte faraònic, Grècia i Roma— al costat de les tradicions d’origen ancestral de les ribes del Nil. Perseguit als seus inicis, l’any 380 el cristianisme va esdevenir la religió oficial de l’imperi Romà, del qual formava part Egipte. El país es va convertir a aquesta religió i es va omplir de monestirs.
 
La història dels cristians d’aquest país és la història d’un Egipte desconegut per al gran públic, fins i tot avui, que la comunitat cristina egípcia encara és la més important de tot el món musulmà. En un moment especialment esperançador en la història mil·lenària d’aquest país, l’Obra Social “la Caixa” presenta a CaixaForum Lleida Un altre Egipte, una exposició dedicada a la civilització que va néixer a Egipte durant l’època romana i que va ser majoritària fins a la conquesta àrab a mitjan segle VII dC.
 
La mostra s’ha dut a terme en col·laboració amb el Museu del Louvre, que ha cedit totes les peces que s’hi exhibeixen, gràcies a l’acord entre les dues institucions per organitzar conjuntament exposicions als centres culturals de l’Obra Social ”la Caixa”. A partir de teles, tapissos, pintures, ceràmiques, papirs, vestits, mobiliari funerari i eines de la vida quotidiana, el visitant podrà contemplar la col·lecció més important dedicada a la cultura i l’art dels cristians d’Egipte que existeix fora d’aquest país i descobrir els diferents aspectes de la seva cultura, així com també de la seva vida pública, privada i, per descomptat, religiosa. 
 
La mostra es pot veure a CaixaForum Lleida (Blondel, 3) fins el 24 de juliol de 2011. Posteriorment viatjarà a CaixaForum Girona.
 
 

Acceso a Youtube para Visualizar

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.