Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URC) 30 anys de comunió i diàleg. Aquest és lema de la trobada de religiosos i religioses de Catalunya que es trobaran a Vic el proper 9 d’octubre.

La trobada general de la Vida Religiosa s’iniciarà amb un celebració eucarística a la Catedral i inclou la visita al Museu Episcopal i altres espais rellevant de “la ciutat dels sants” marcat pel Antoni M. Claret, Joaquima Vedruna, Francesc Coll o Sant Miquel dels Sants. Actualment hi ha uns 7.500 religiosos a Catalunya.

El 29 d’abril de 1980 es va prendre la decisió d’aplegar la branca femenina i la branca masculina de la Confederació de Religiosos en una nova associació, anomenada la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). Dues línies força estaven en el rerafons d’aquesta creació: una fidelitat al Concili Vaticà II, que propicià un clima de diàleg a l’interior de l’Església així com també un diàleg amb la cultura i el món, i la resposta als esdeveniments desencadenats per l’adveniment de la democràcia.

La URC vol celebrar aquests 30 anys de comunió i diàleg. Comunió amb Déu a través de la pregària i de l’espiritualitat. Comunió amb els homes i dones a través de la missió compartida i del servei a les persones, especialment les més necessitades. Diàlegentre les institucions en recerca de la veritat i de l’amor. Diàleg amb la cultura i amb la societat.