Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

(Ramon Rubies. Maristes) El diumenge 6 de juny la família marista ha celebrat la festa del seu fundador: Marcel·lí Champagnat. Al voltant d’aquesta trobada s’han fet diferents encontres i celebracions a les comunitats de germans i a les obres educatives maristes d’arreu de Catalunya. Aquesta trobada s’ha anat duent a terme en diferents llocs de presència marista a casa nostra. Aquest any s’ha celebrat als locals del Centre Compartir, al barri “El Pinar” de Rubí.
 
Els que hi vam participar vam ser molt ben acollits pels laics i germans de Rubí. En la primera part de la trobada ens van explicar la diversa i rica realitat de presència marista a Rubí. El germà Marcelo Montori, director del Centre Compatir, ens va explicar els projectes del Centre i el treball que duen a terme amb els infants, joves i famílies del barri “El Pinar”. En Francisco Martínez, director de l’escola Maristes Rubí, ens fa ver cinc cèntims de la realitat de l’escola i el servei educatiu i pastoral que ofereixen a més d’un miler d’alumnes de la ciutat. El Germà José Luis Melgosa, superior de la comunitat de Rubí, ens va explicar la realitat comunitària i el servei dels germans a l’escola i a les altres realitats de presència marista a Rubí. El germà Miquel Cubeles, superior de la comunitat de la Llar Champagnat, ens va compartir la seva experiència de viure en una comunitat que comparteix la vida amb quatre joves tutelats o extutelats de la Secretaria d’Infància i Adolescència. Des de fa vuit anys aquesta comunitat de germans acull i acompanya a quatre joves, convivint amb ells en el dia a dia i també a tres joves més en un altre pis amb un nivell d’autonomia més gran. Va completar l’explicació en Shafid, un jove marroquí que fa un any que conviu amb la comunitat i que ens va oferir un emotiu i colpidor testimoni de la seva vivència personal.
 
Després d’aquest moment de família vam poder gaudir d’una bona estona de pregària al voltant de Marcel·lí Champagnat i del que dóna sentit al nostre ser cristià i marista. Ens vam ajudar dels darrers documents que s’han elaborat a l’Institut Marista i que inspiren el nostre camí com a laics i germans maristes: el document sobre l’espiritualitat “Aigua de la Roca”, la carta del XXI Capítol General i el document sobre el laïcat marista “Al voltant de la mateixa taula”. Les paraules d’aquests documents van ressonar fort ens els cors dels que vam compartir la pregària. Un pom de flors ens va servir de símbol. La diversitat de colors i formes dóna riquesa al rostre d’església mariana i a la missió de servei als infants i joves que com a maristes, germans i laics, volem viure.
 

Ramon Rubies

Coordinador de l’equip de pastoral del Servei d’Obres Maristes de Catalunya.