Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La Fundació Pere Tarrés ha obert les inscripcions a les més de 300 activitats d’estiu que organitza enguany per a nens, joves i famílies. Són les activitats que organitza la Fundació junt amb els centres d’esplai cristians que hi estan vinculats.

El lema de la campanya d’Estiu d’aquest any és “L’Estiu. Vacances per créixer” i inclou tot tipus de propostes vinculades a l’educació en el lleure, que alhora també responen a la necessitat de conciliar la vida familiar i laboral durant les vacances escolars.

Els casals d’estiu i les colònies organitzades pels esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians (MCEC) són les activitats d’estiu més consolidades de la Fundació Pere Tarrés. Però l’oferta inclou també setmanes d’aventura, campaments, camps de treball i rutes a peu o en bicicleta. Les activitats que acostumen a tenir més demanada són les colònies esportives i les d’aprenentatge d’una llengua estrangera.

Aquest any, com a novetat, hi ha les colònies de teatre que es farà al renovat teatre de la casa de colònies de La Conreria. L’estada finalitzarà amb la representació d’una obra de teatre amb la presència dels familiars. També aquest any les cases de colònies estaran obertes a estades de tota la família durant el mes d’agost.

Més de 16.000 infants s’apunten cada any a les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés. Entre les 2.000 persones que participen en l’organització molts són els monitors voluntaris dels centres d’esplai que organitzen durant la resta de l’any les activitats d’educació en el lleure.

Dins de la campanya “Cap infant sense colònies” l’estiu de l’any passat es van rebre 821 peticions de beques per a activitats de lleure als centres d’esplai del MCEC per part de les famílies amb pocs recursos. Si van destinar 236.798 euros, però els centres d’esplai preveuen que aquest any augmentarà el nombre de peticions de beques