Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(La Seu de Manresa) L’Associació dels Amics de la Seu celebra 50 anys des que es va constituir formalment amb l’objectiu de preservar i fomentar el coneixement sobre la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. Ho fa amb la tradicional celebració de ‘El dia de la Seu’ que aquest any s’estén durant tot el mes d’octubre.  

Aquesta festa té l’objectiu de compartir entre manresans i simpatitzants de la basílica “l’alegria de sentir-se hereus dels conciutadans que van construir el temple”, expliquen des de l’associació. També busca “difondre el coneixement” de la basílica.  Per aquest motiu el programa està constituït per un seguit d’activitats de caire divulgatiu, festiu i religiós. La conferència ‘Arca Sagrada: essència i presència dels Cossos Sants de Manresa’ de Joan Arimany, director de la revista digital Reliquiae Sanctorum in Catalonia, és una d'aquestes activitats de to divulgatiu.

Altres actes que es destaquen de la programació són la missa conventual solemne presidida per Josep M. Riba, vicari general de la diòcesi de Vic. Serà el 10 d’octubre a les 11 h del matí amb la participació de la Capella de Música de la Seu.

L’Associació dels Amics de la Seu i la gestió de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa proposen la celebració del ‘Dia de la Seu’ cada segon diumenge d'octubre des de ja fa anys. L’origen d’aquesta celebració es troba el segon diumenge del mes d’octubre de l’any 1328, dia en què es va col·locar la primera pedra per la construcció del temple. 

Els Amics de la Seu

Els Amics de la Seu són una associació constituïda el 22 de maig de 1971 amb l’objectiu de vetllar per la conservació i fomentar el coneixement de la Basílica de la Seu de Manresa. Actualment, està formada per uns 300 membres i el seu òrgan rector suprem és l’assemblea general de socis. La seva junta està formada per 15 membres, el rector de la parròquia, un representant del Capítol de Canonges, un del Consell de Pastoral i un de l’Ajuntament de Manresa. El 25 de febrer de 1999, els Amics de la Seu van obtenir la declaració d’entitat d’ “Utilitat Pública”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.