Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(AUSP) La Facultat de Teologia de Catalunya ofereix, a partir d'aquest curs que comença, la possibilitat de seguir de manera telemàtica –per internet-, en directe, les classes de Formació Permanent –també es podrà continuar fent presencialment-. Igualment, el curs es podrà dur a terme sencer o per blocs temàtics específics d’interès: ‘Art’; Filosofia, teologia i el món contemporani’; Bíblia i Litúrgia’ o Història, espiritualitat i literatura. Cal recordar que aquest curs és reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent adreçada al professorat d’ensenyament no universitari.

Aquesta decisió de la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià) està en la línia de la petició del papa Francesc d’afavorir una connexió cada cop més substancial entre la realitat i la reflexió, entre la vida i la teologia. Per aquesta raó, el curs de Formació Permanent 2021-2022 procura “oferir aquells elements que facilitin una reflexió acurada, serena i profunda per als nostres temps” i, a la vegada, pretén incidir “en un creixement positiu de la fe i una cabuda plenament eclesial de l’experiència d’aquesta fe”.

Art, teologia, litúrgia, filosofia i molt més

Les sessions proposades per aquest curs són variades. En l’àmbit de l’art van des de les representacions de Sant Josep, el Sant sopar o les crucifixions en la història de l’art, passant per Claude Debussy, a més d’analitzar les línies estètiques dels jesuïtes. Al bloc de “Filosofia, teologia i el món contemporani” s’analitzarà la novel·la La Pesta d’Albert Camus, es parlarà de llibertat religiosa i, entre altres temes, es reflexionarà sobre la pandèmia i la postpandèmia de la COVID19. Els interessats en “Bíblia i Litúrgia” comptaran amb unes sessions que es dedicaran a l’admirable litúrgia i les seves curiositats, a Bíblia i tecnologia o a l’antropologia bíblica i cristiana. Finalment, a “Història, espiritualitat i literatura” es parlarà, entre d’altres, de Sant Pau en el context cultural greco-romà, de Gregori de Nissa o de Karl Rahner.

La Formació Permanent no està pensada com un element accidental. Seguint el papa Francesc, la Facultat de Teologia de Catalunya ofereix una proposta de lliure configuració i s’apropa a temes i qüestions contemporanis. Els cursos compten amb la participació d’una vintena de professors provinents d’especialitats i sabers diversos, referits al món bíblic, filosòfic, artístic, cultural, econòmic, teològic, sanitari i eclesiològic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.