Salta al contenuto principale

El número 3 de la revista diVèrsia, que elabora la Càtedra de la UPF sobre Diversitat Social inclou, entre d'altres, dos interessants articles. Un sobre la situació de les comunitats islàmiques a Catalunya i l'altre sobre la presència del món protestant als països de parla catalana. Són presentats així:

"Gloria García-Romeral, doctora en sociologia, s'ha especialitzat en la gestió de la diversitat religiosa i, en particular, en l'estudi de les comunitats islàmiques, inicialment a partir de les seves pràctiques en l'àmbit funerari. Amb el seu treball ens acosta a l'evolució de l'islam a Catalunya, des de la seva implantació inicial en èpoques recents, fins al seu desenvolupament posterior, en les diferents comarques del Principat. D'aquesta manera podem conèixer la progressió d'aquesta confessió religiosa al territori, les dificultats en la seva implantació i els sectors socials que hi són concernits, no exclusivament població nouvinguda, així com el seu teixit associatiu.

Finalment, (...) Josep-Lluís Carod-Rovira [director executiu de la càtedra] avança algunes dades bàsiques del treball de recerca, menat des de la Càtedra UPF sobre Diversitat Social, a l'entorn de l'estudi del protestantisme als Països Catalans, com una història subterrània que, malgrat tot, forma part també de la història nacional d'aquest país".

http://www.upf.edu/diversia/

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.