Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Servei Solidari, vinculat a l’Escola Pia de Catalunya, ha inaugurat aquesta setmana els nous locals a la Ronda Sant Pau de Barcelona, coincidint amb la presentació de la memòria del 2010.

En cinc anys de funcionament, Servei Solidari ofereix un centenar de cursos de formació instrumental i llengües i té més d’un miler d’alumnes de formació bàsica i 250 d’informàtica. Més d’un centenar de voluntaris i 25 treballadors fan possible l’orientació a un miler de persones cada any.

Aquestes són algunes xifres que recull la memòria del 2010. En la presentació, el responsable de l’entitat, l’escolapi Carles Gil, va explicar darrera tot això hi ha l’experiència de “canviar vides” i que “una societat millora quan millora el darrer dels qui la formen”. El provincial dels escolapis, Jaume Pallarolas, també va intervenir per agrair la tasca realitzada.

Els nous locals estan situats a peu de carrer a la Ronda de Sant Pau en els baixos de l’edifici de l’Escola Pia. Acull diverses aules i sales de treball i reunió. Per deixar un record permanent de la inauguració es va convidar als assistents a deixar la seva empremta a una de les parets de la sala principal. Desenes de mans de mans blaves i verdes decoren ara la sala.

L’entitat té com a finalitats la inclusió social de les persones en risc d’exclusió a Catalunya, que es realitza amb la inclusió sociolaboral a través de l’emprenedoria, l’acompanyament de joves tutelats i ex-tutelats, i la capacitació de persones en risc d’exclusió social. Unes finalitat que es despleguen en set programes d’acollida i formació, d’emprenedoria, i en projectes de codesenvolupament i cooperació internacional.

 

Xarxa Laboral del Raval - Fundació Tot Raval from Agitación.net on Vimeo.