Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) El projecte “Apadrinar un Avi” de Càritas Banyoles ha rebut el premi Banyolí de l’Any a la Millor Iniciativa Social, en la tercera edició dels premis celebrada divendres 23 de setembre al monestir de Sant Esteve de Banyoles. Els premis Banyolí de l’Any són una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles que compta amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, la Diputació de Girona, la FOEG, la Caixa i diferents empreses. També han estat premiats el grup coral i teatral Cor de Teatre, que ha rebut el premi Banyolí de l’Any, Josep Maria Massip i Gibert, que ha rebut el premi a la Trajectòria Personal, i l’empresa PROMOLAC, que ha obtingut el premi a la Millor Iniciativa Empresarial.

“Apadrinar un Avi” és un projecte de Càritas Diocesana de Girona que té com a objectiu afavorir la relació entre els joves i la gent gran, fomentant la relació intergeneracional i contribuint alhora a l’autoestima i benestar de la gent gran, especialment de la gent gran en situació de solitud.

“Apadrinar un Avi” posa en relació joves estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, amb persones grans que viuen en residències, a través de visites dels joves als centres. Les visites es realitzen de forma setmanal o quinzenal, individualment o per parelles, i el jove dedica l’estona a una persona gran amb qui conversa, passeja, realitza diferents activitats… contribuint al benestar de la persona gran i potenciant el diàleg i la comprensió entre generacions.

Es treballa de forma coordinada amb els centres educatius on estudien els joves i els centres residencials on viuen les persones grans. Càritas coordina el projecte i ofereix seguiment i formació als joves perquè l’experiència sigui el màxim de profitosa per ambdues parts.

El projecte “Apadrinar un Avi” es realitza a Banyoles, Garrotxa, Girona, Palamós i Salt, amb la participació de 253 joves, 25 centres formatius i 15 centres residencials. Aquest nou curs està previst iniciar el projecte a tres poblacions més. La consolidació i ampliació del projecte es du a terme amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat.