Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Jesuïtes) 820 joves músics, alumnes de diverses Escoles de Música del país, participaran el dissabte 10 de març a la Mostra que es farà al col.legi Kostka, al barri de Gràcia de Barcelona. Seran 13 hores de música en directe, des de dos quarts de 10 del matí fins a les deu del vespre.
La Mostra de Música Instrumental té com a objectiu fomentar i difondre les activitats musicals dels joves del país, donant a conèixer la feina que cadascun va fent dia a dia. És una Mostra NO competitiva i vol oferir un espai on els joves músics puguin mostrar públicament la seva feina diària. L’actuació de cara al públic forma part de l’educació del músic i la Mostra és una oportunitat per a aquests joves músics de vèncer la por a pujar a l’escenari.
La iniciativa va néixer l’any 95, com a experiència pedagògica. Des de l’inici es va defugir el concurs competitiu que només hagués possibilitat la participació d’aquells que posseïssin un cert grau de virtuosisme. Des d’aquell moment, la Mostra ha tingut molt bona acollida per part de les Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya. El nombre de participants ha anat creixent des dels 185 del primer any fins als 820 d’aquesta edició. Ja a partir de la sisena mostra es va haver de limitar el nombre de participants i d’actuacions.
El Col.legi Kostka i la formació musical
La tradició musical del Col.legi Kostka comença l’any 1939, quan es va constituir com Escolania dels Jesuïtes de Casp. El curs 98/99 l’escola començà a impartir totes les modalitats de Batxillerat, incloent l’Artístic. El centre forma part de la xarxa Jesuïtes Educació, que aplega les escoles vinculades als Jesuïtes de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.