Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Abadia de Montserrat) Del 5 al 8 d’abril, els homes d’entre 18 i 35 anys que vulguin viure el Tríduum Pasqual seguint el ritme de la comunitat monàstica de Montserrat ja es poden inscriure en la segona trobada del Montserrat.osb.
Durant aquests quatre dies, les persones interessades –les places són limitades- compartiran les celebracions de la comunitat benedictina, acompanyades d’algunes introduccions a la litúrgia d’aquests dies, a més de disposar d’espais amplis de silenci per a l’aprofundiment personal del que l’Església celebra. L’allotjament es realitzarà a la nova hostatgeria monàstica, que està previst que s’inauguri a finals d’aquest mes.
Els dies del Tríduum Pasqual són els més intensos de l’any litúrgic, i ho són especialment en una comunitat monàstica, la vida de la qual està centrada en la vivència d’aquest Misteri Pasqual de Jesucrist. Aquesta trobada, que seria una continuació de la celebrada el proppassat mes de novembre, començarà Dijous Sant (5 d’abril) a la tarda, amb l’Ofici de la Cena del Senyor, i acabarà Diumenge de Pasqua (8 d’abril), després de la Missa del dia.

Aquesta nova edició del Montserrat.osb és una oportunitat que la comunitat ofereix a persones amb inquietuds espirituals i motivades per descobrir una forma de vida que, malgrat que se n’ha sentit parlar, generalment es desconeix gairebé del tot. Amb aquesta iniciativa es vol oferir la possibilitat de viure aquests dies tan intensos espiritualment, mostrar com es viu en aquesta comunitat, on els monjos centren el seu dia a dia en la pregària i el treball, en la lloança a Déu a la litúrgia i en la vida compartida amb els germans i el servei dels pelegrins que s’apropen a la muntanya santa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.