Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Escolapia) El proper mes de setembre, l'Escola Pia Salt obrirà les seves portes amb un grup de P3, que ocuparà uns barracons en un terreny cedit provisionalment per l'Ajuntament de la ciutat. Aquesta institució educativa neix com una escola oberta a tothom, sense barreres econòmiques. Progressivament, esdevindrà un centre de dues línies d'Educació Infantil, Primària i ESO. Un cop completada la implantació d'ESO, es pretén impartir Cicles Formatius i PQPI. D'aquí dos anys, l'escola es traslladarà al seu emplaçament definitiu, un edifici de nova construcció.
També s'implantaran altres serveis que caracteritzen l'oferta educativa -com la sisena hora, el servei psicopedagògic, la formació per al voluntariat o l'aprenentatge de llengua estrangera per immersió a partir de 3r d'EP, entre d'altres- o serveis específics com un centre obert de suport per a fer tasques escolars amb acompanyament.
Aquest projecte s'inicia amb el ferm propòsit d'oferir una àmplia proposta de serveis extraescolars que contribueixin a la cohesió social del seu entorn, com: una mediateca oberta al barri, una ludoteca, un esplai -dissabte tarda-, activitats extraescolars esportives i culturals, centre de voluntariat, casals d'estiu i Grups MOU-TE. També s'oferirà formació d'adults: programes d'alfabetització, cursos de català i castellà i de autoocupació per a la inserció. Aquests serveis s'implantaran de manera progressiva.
L'Escola Pia Salt respon a una petició expressa del Govern de la Generalitat i compta amb el recolzament de les autoritats locals. Neix com una escola més del territori amb vocació de treball en xarxa juntament amb les altres institucions educatives concertades i públiques de la ciutat.
Més informació al Diari El Punt Avui.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.