Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) La Càtedra de Pensament Cristià proposa aquest proper divendres 6 de juliol una reflexió sobre com afrontar la pluralitat i sobre la necessitat d’enfortir els llaços i els valors que ens uneixen per edificar, conjuntament, un món millor. Hi participaren: Lluís Duch, monjo de Montserrat i doctor en antropologia, guardonat amb la Creu de Sant Jordi l’any 2011, i el periodista i escriptor Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull de Barcelona. Coordinarà la jornada i la clourà amb la seva ponència, el filòsof i teòleg Francesc Torralba, autor de nombrosos llibres i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.
A hores d’ara ja hi ha 120 persones inscrites, del Principat d’Andorra, de diverses comarques pirinenques veïnes al Principat i que formen part de la diòcesi d’Urgell, i també de Barcelona. El gruix dels assistents està format per mestres i professors de religió, estudiants i formadors en filosofia, membres dels consells de pastoral de diverses parròquies. Enguany també s’ha inscrit un grup molt nombrós de públic sense vinculacions amb el món eclesial. El nombre d’inscrits és molt important i supera les darreres edicions d’una cita molt consolidada en l’àmbit educatiu.
Sota el títol “Afrontar la diversitat: do i tasca”, la Càtedra de Pensament Cristià pretén enguany aprofundir sobre les possibilitats de compartir un mateix espai persones i cultures, properes a la religió o no, sense renunciar a les nostres arrels i fonaments. Els cristians, com recorda Fransesc Torralba estem cridats a dialogar amb el món i a cercar les llavors de veritat que hi ha en cada persona i en cada cultura. La diversitat és un do de Déu, però aprendre a viure en la diversitat és una tasca: les societat europees han deixat de ser entorns homogenis, per esdevenir àmbits plurals en tots els sentits.
La jornada de treball s’iniciarà a les 10:30 del matí, presidida per Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, que en farà la inauguració en un acte al que es preveu l’assistència de diverses autoritats del Principat i de les comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Pallars Sobirà. Aquí podeu veure un resum de la sessió de l'any passat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.