Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Maristes) Fe, Estima, Alegria, Família, Servei, Educar, Somiem, Estimar, Fem camí. Paraules que formen part del nostre ésser marista i que van presidir l’Eucaristia que la família marista de Badalona va celebrar el dissabte 21 d’octubre a les 17,30 a la parròquia dels Pares Carmelites de Badalona. La cerimònia, presidida pel pare carmelita Joan Badia, va aplegar més de 300 persones que van viure emocionades la celebració dels 200 anys de la Fundació de l’Institut. Infants i joves de l’escola, famílies, educadors de l’escola i de l’obra social, antics alumnes, membres del PAS, germans de la comunitat... es van aplegar al voltant de la taula per compartir la pregària, celebrar la vida com a família marista al llarg d'aquests 200 anys i posar a les mans de Déu un nou començament.

La lectura del testament espiritual de Marcel·lí Champagnat va recordar el desig de Marcel·lí en els últims moments de la seva vida: «Que la caritat regni sempre entre vosaltres. Estimeu-vos els uns als altres com Jesús us ha estimat. Que tingueu un mateix cor i un mateix esperit. Tant de bo pugui dir de vosaltres els maristes: Mireu com s’estimen!».

A l’homília el pare Joan també va recordar l’importància d’estimar: “Estimar vol dir renunciar al que un vol per fer feliç a l’altre” i va tenir un record per a la vida dedicada de molts maristes al servei dels més petits i dels més necessitats en molts llocs del món.

Les pregàries dels fidels van tenir presents els germans maristes tot el món, els nois i noies i les seves famílies, els educadors, els moviments i el moment social que estem vivint.

La música va ser també una de les protagonistes de la tarda. Cançons de sempre i més recents van fer viure intensament i emotivament els moments de pregària.

Per finalitzar l’Eucaristia els més petits van bufar les espelmes dels pastissos d’aniversari preparats per conmemorar una diada tan especial on el carisma de Champagnat va reunir la familia marista una vegada més entorn la taula.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.