Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) L’Hospital Sant Joan de Déu, amb la col·laboració d'Abertis, ha incorporat al seu nou vestíbul jocs interactius relacionats amb el cos humà per tal de fer més amena l’espera dels pacients i les seves famílies.

Les atraccions que ofereix el nou vestíbul als centenars de nens que hi passen cada dia són molt diverses.

Al centre d’aquest gran espai de 600 metres quadrats que connecta les àrees de consultes externes, hospitalització infantil i àrea de la dona del centre s’ha instal.lat un passadís d’arcs de diferents colors que recreen l’aparell digestiu i que s’il·luminen quan l’infant hi passa per sota. Una gran esfera vermella penjada del sostre i de la qual surten uns tubs simula l’aparell circulatori. L’infant pot regular la velocitat a què circula la sang fent girar un volant.

També pot enviar missatges al cervell. Una pantalla tàctil permet als infants escriure els seus pensaments i veure’ls aparèixer escrits immediatament en un laberint de leds luminosos que hi ha suspès del sostre. És una de les atraccions amb més acceptació entre els petits. Molts infants el fan servir per enviar missatges d’estima als familiars, professionals de l’Hospital i amics que els han fet costat al llarg de la seva malaltia.

En un lateral del vestíbul poden fer moure l’aparell locomotor. Una càmera capta el moviment dels infants i el reflecteix en un panell de leds que hi ha en una paret, I en un dels altres extrems del vestíbul hi ha dos cilindres amb boles que queden suspeses en l’aire, com fan les partícules d’oxigen als pulmons, quan el nen hi passa pel mig dels cilindres.

La instal·lació de jocs interactius al vestíbul de l’Hospital ha estat inaugurada pel president d’Abertis, Salvador Alemany, pel director de la Fundació Abertis, Sergi Loughney, i pel director gerent de l’Hospital, Manel del Castillo, i s’emmarca en el programa d’humanització impulsat per Sant Joan de Déu per reduir l’impacte de l’hospitalització en els més petits.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.