Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajudes per valor de més de 600.000 euros a 30 projectes socials impulsats per entitats de Catalunya dirigits a fomentar l’autonomia i la qualitat de vida de persones que pateixen discapacitat, les afectades per alguna malaltia o en situació de dependència, amb especial atenció a la gent gran. En el conjunt de tot l’Estat espanyol, l’ajuda destinada a la primera convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2013 que correspon a la Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència assoleix gairebé els 4 milions d’euros i més de 46.000 persones en seran les beneficiàries. El Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que convoca anualment l’Obra Social ”la Caixa” enguany preveu destinar més de 16 milions d’euros a les cinc convocatòries en què es diversifica. L’objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social i hi poden accedir totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen a favor d’aquests col·lectius en risc d’exclusió.

La convocatòria de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència tindrà com a beneficiàries finals més de 46.000 persones d’arreu de l’Estat amb discapacitat o que per raons d’envelliment o malaltia pateixen el deteriorament de les capacitats i de la salut, ja sigui física o mental. Dels 1.385 projectes presentats se n’han seleccionat 203 amb una aportació total de 3.949.710 euros. Els projectes seleccionats es distribueixen per col·lectius amb discapacitat (73), persones amb malalties (67), col·lectius en situació de dependència (44) i persones amb problemes de salut mental (19).

La selecció dels projectes s’ha fet a partir de criteris d’avaluació que han tingut molt en compte aspectes com la cerca de l’eficiència social a través de l’aprofitament de recursos comunitaris i la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l’administració pública; la complementarietat i les sinergies entre entitats socials; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del projecte en el disseny d’objectius, activitats i definició de resultats esperats de la intervenció social.

El President de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha posat de relleu “el valor i la transcendència dels projectes que pretenen donar resposta a les necessitats emergents de la societat” i ha reiterat “el compromís de l’entitat amb les totes aquelles iniciatives socials que contribueixen a millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment les més vulnerables”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.