Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Ramon Serra/maristes) A les 8 del vespre del diumenge 10 d’abril ha vist la llum del dia la nova campana del monestir que porta gravat el nom de SANTA MARIA DE BELLPUIG.
 
El procés ha estat laboriós. El mestre campaner Abel Portilla va preparar el motllo a les seves instal·lacions de Cantàbria i el va portar a Os de Balaguer per fer la fosa. El dijous i el divendres 7 i 8 d’abril es va dedicar a reparar el forn amb els seus ajudants doncs feia quatre anys que no s’utilitzava. El dissabte pel matí es va enterrar el motllo al costat del forn preparat per a introduir-hi el bronze. El capvespre del dissabte es van ficar dins el forn 400 kg de bronze en lingots. A les 8 del vespre varen encendre el forn que va anar pujant de temperatura fins a superar els 1000 graus. A quarts de dotze del vespre tothom era a punt, el mestre campaner, el mossèn, les autoritats, el poble, la Televisió i el bronze. Mentre el mossèn beneïa la fosa el mestre campaner obria una escletxa al forn i el bronze va sortir de les seves entranyes com un raig de llum molt lluminós que va baixar per un petit canal i en menys d’un minut va omplir el motllo de la nova campana.
 
Acabada la missa solemne de les 12 del diumenge tot el poble va estar expectant observant com els operaris desenterraven el gran motllo i el treien del fossar. Ara calia esperar unes hores que es refredés abans de treure la part que cobria la nova campana.
El mateix diumenge, a les 8 del vespre, es va procedir a trencar el motllo que amagava la nova campana i per primera vegada la vam poder contemplar com si es tractés d’un naixement, doncs, com deia el mestre Abel, fins que no s’obra el motllo no saps com serà ni quin pes tindrà o quina nota donarà la nova campana.
 

Ara se l’emportaran als tallers de la casa Carvajal d’ Alcoletge –amb la que hem fet el contracte de la nova campana- per polir-la, fer-li els anells per aconseguir un to harmoniós i posar-li els complements que ens permetin penjar-la en el finestral del campanar del monestir on tots esperem escoltar el primer repic de la nova campana el dilluns 2 de gener, 195 aniversari de la fundació de l’Institut Marista.