Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El bisbe Jacobo de Vitry, contemporani de Sant Francesc, descriu així els primers capítols dels frares: "...Els homes d’aquesta religió, no sense profit per a ells, es reuneixen un cop l’any per alegrar-se en el Senyor i menjar junts, i amb el consell de sants homes redacten algunes santes constitucions..."

Amb aquesta frase s’obre la crònica de la primera jornada del capítol provincial dels Caputxins que es reuneix fins dissabte. Hi assisteixen representants de les sis fraternitats de Catalunya -l'Ajuda, Pompeia i Sarrià de Barcelona, Sant Joan de la Creu de Vallvidrera, d'Arenys, d'Igualada- i de la fraternitat de Mallorca.

El 27 capítol provincial es va iniciar dilluns amb una eucaristia presidida pel Ministre General, fra Mauro Jöhri, que estarà present durant la reunió. També dilluns es va escollir la mesa del Capítol i el ministre provincial, Jacint Duran, va presentar el seu informe d’un treball de nou anys.

El capítol es pot seguir a través de l’espai d’internet del caputxins que cada vespre ofereixen un recull de la jornada.

Els caputxins formem part de l’orde fundat per Sant Francesc d’Assís al segle XIII i reformat al segle XVI per mantenir la inspiració primitiva, posant l’accent en la vida de fraternitat evangèlica fonamentada en la pregària contemplativa i l’amor als més pobres. Des del segle XIII el franciscanisme és present a Catalunya. La reforma franciscana dels caputxins es fa present a Catalunya a partir de 1578 i a instancies del Consell de Cent s’estableix el primer convent al desert de Sarrià.