Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Aquest divendres a les 12 hores del migdia, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, ha estat rebut en audiència privada pel Benet XVI al Palau Apostòlic del Vaticà.

Segons informa el bisbat d’Urgell, l’audiència papal ha estat motivada per la concessió, el passat dia 19 de març, del títol d’arquebisbe ad personam a Joan Enric Vives, “el qual ha volgut agrair al Sant Pare aquesta paternal deferència envers la seva persona i envers el bisbat d’Urgell i el Principat d’Andorra”.

També “el copríncep ha expressat a Benet XVI l’afecte i la gratitud del Principat d’Andorra envers la seva persona i la Seu Apostòlica, que ha estat en els segles d’importància cabdal per al reconeixement de la identitat diferenciada del Principat d’Andorra, i ha agraït el recent viatge apostòlic del papa a Barcelona on hi van ser presents molts andorrans i fidels del Bisbat, i ha explicat de la vida religiosa i social del Principat”.

Vives, en nom del Govern i del poble d’Andorra, ha invitat el Sant Pare a visitar quan pugui el Principat d’Andorra.

D’altra banda, aquest divendres Benet XVI ha donat una altra bona notícia al bisbat d’Urgell. Ha autoritzat a promulgar el reconeixement d’un miracle d’Anna Maria Janer Anglarill, nascuda a Cervera el 1800 i fundadora del Institut de les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell.

Així, la religiosa serà beatificada a la Seu d’Urgell probablement la propera tardor. S’espera la presència d’Angelo Amato, prefecte de les Causes dels Sants. Serà la primera beatificació a Urgell, i la tercera a Catalunya desde la del Dr. Samsó a Mataró i la de Josep Tous a Barcelona.

En l’audiència amb el papa, la delegació Andorrana com obsequi li han ofert un facsímil del Manual Digest sobre la història, les institucions i els costums propis de les Valls d’Andorra, publicat l’any 1748 pel Veguer episcopal Antoni Fiter i Rossell. Vives anava acompanyat del ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals d’Andorra, Xavier Espot, el nou ambaixador d’Andorra prop de la Santa Seu, Miquel Àngel Canturri; el representant personal del Copríncep, mossèn Nemesi Marquès; l’adjunt al representant personal i vicari general, mossèn Josep M. Mauri; la directora General del Ministeri, Eva Descarrega; el secretari general dels Serveis del Copríncep, Joan Massa; el cap de gabinet, mossèn Cinto Busquet; i mossèn David Codina.

El Sant Pare, després d’un col·loqui privat amb l’arquebisbe Vives ha enviat una especial benedicció apostòlica al Principat d’Andorra i al bisbat d’Urgell, i ha saludat membres de la delegació que acompanya el Copríncep.

Posteriorment, el Copríncep i el ministre d’Afers Exteriors, acompanyats de la resta de la delegació, han ofert un dinar a Dominique Mamberti, secretari per a les relacions amb els Estats de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, i a Paolo Gualtieri, de la Secretaria d’Estat. Durant el dinar s’ha valorat molt positivament la signatura de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu i s’han tractat temes d’interès bilateral, tot posant en relleu el clima de bona entesa i de col·laboració recíproques en l’àmbit internacional.

El nou Ambaixador d’Andorra prop de la Santa Seu presentarà les seves Cartes Credencials al Sant Pare el proper 16 de desembre, que serà motiu d’una nova trobada amb el papa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.